StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ex-KSKB keeper beleeft de dag van zijn leven.
Ruben Smet, ex-jeugdkeeper van KSK Beveren en zoon van Chris Smet, beleefde woensdagavond de dag van zijn leven. Met zijn ploeg Rupel Boom zorgde Ruben voor een onwaarschijnlijke bekeroverwinning op het veld van Anderlecht. Super voor Ruben is dat hij zelf een ruim aandeel had in de 1-2 winst van zijn ploeg door met enkele bijzonder sterke reddingen uit te pakken. Ruben is afkomstig van Melsele, doorliep een gedeelte van de jeugdreeksen bij KSK Beveren en ook bij Nieuwkerken. Vorig seizoen speelde hij bij derdeklasser Temse en met zijn transfer naar Rupel Boom, hoopte hij de stap naar tweede klasse te kunne zetten. Het liep anders af, want de Steenbakkers degradeerden. Bij Boom is Ruben tweede keeper, maar vorige week en dus woensdag voor de beker stond hij onder de lat en hoe. Hij speelde een dijk van een wedstrijd en had letterlijk en figuurlijk een hand in de kwalificatie van Rupel Boom. Rubens vader Chris was ook al zo’n vertrouwd gezicht op de Freethiel. Hij bracht er een belangrijk deel van zijn jeugd door, eveneens als doelman. Chris was een keeper met mogelijkheden die zich later door middel van het volgen van diverse opleidingen, verder is gaan bekwamen in het vak. Tof dat de familie Smet dit mag beleven. Leuk weetje : Ruben is goed bevriend met Joachim Van Damme, of hoe klasbakken mekaar altijd weten te vinden.

* Sportkring Sint-Niklaas tegen WB zeker op zondag 4 december om 14.30 uur.
Volgens de kalender zou deze derby op zondag 4 december worden gespeeld, maar een paar weken geleden ontving het secretariaat van Waasland-Beveren een aanvraag om de match op zaterdag 3 december om 20 uur te spelen. Sportkring zou tegen die tijd beschikken over een vernieuwde lichtinstallatie en zag het wel zitten de match van zondag naar zaterdag te verplaatsen. Uiteindelijk is alles bij het oude gebleven (er was zelfs sprake van spelen op zondag 4 december om 16 uur), maar de match gaat gewoon door op zondag om 14.30 uur.

* Beloften onderuit in Antwerp.
Een troosteloze laatste plaats in de rangschikking, dat is het lot van de WB-beloften na 10 speeldagen. Afgelopen weekend verloren de jongens van Bart Leemans met 4-1 op de Bosuil. Anders dan de zware 4-1 cijfers laten uitschijnen, werd het zeker geen walk over voor de Rood-Witten. WB kwam zelfs op 0-1 via Verhoeven en over de hele partij bekeken, moest de Antwerp-keeper meermaals zijn klasse etaleren. Het was vooral in de slotfase van de wedstrijd dat de thuisploeg de kloof maakte.

PVW.