StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bedenking bij de sterkte van Bergen.
Voor wie er nog aan twijfelde of Bergen vorig seizoen een uitgebreide kern had en hiermee ook per se naar eerste moest, de volgende bedenking.
De zogenaamde kenners van eerste klasse waren blijkbaar verbaasd dat nieuwkomer Bergen vlotjes punten sprokkelde als promovendus, want ene Perbet was toch alleen maar trefzeker in tweede. Dat WB in de onderlinge thrillers met Bergen vorig seizoen heel diep moest gaan en uiteindelijk kraakte in de 85ste minuut van de ultieme testwedstrijd, daar weten we nog alles van. Woensdag jl tijdens de bekerwedstrijd Bergen-Mechelen hoorde ik de verslaggever op de radio toch iets opmerkelijk zeggen. Bergen wil volgens de brave man dit seizoen alles op de competitie zetten en stelt tegen KV Mechelen slechts twee basisspelers op. Ondanks dit B-elftal, wonnen de Draken met 1-0. Wie een B-elftal opstelt en zonder noemenswaardige moeilijkheden doorstoot naar de volgende ronde, heeft inderdaad een ruime kern. Mag deze op het eerste zicht onschuldige opmerking van de betreffende journalist, de bijzonder knappe prestatie van Waasland-Beveren van vorig seizoen, nog eens extra in de verf zetten. Het gaat misschien te ver om te spreken van een ongelijke strijd toen, maar met onze huidige kern zouden we alvast beter gewapend zijn om de Di Roupoboys met net iets meer kans op succes, weerwerk te bieden.

* Ook David Van Hoyweghen zag WB-Antwerp.
Tussen een te late middaghap en een te vroeg avondetentje, kwam David Van Hoyweghen die bij vrienden uit Melsele op bezoek was, de wedstrijd WB-Antwerp bijwonen.
Zijn ervaring in een paar woorden weergegeven : “ik zat op de nieuwe tribune en was toch wel onder de indruk van die eerste kennismaking met dit gloednieuw bouwwerk. Geweldige ambiance, veel volk, prachtig herfstzonnetje en een ploeg van WB die aan het einde van de race zeker gaat deelnemen aan de eindronde. Voor herhaling vatbaar”.
David is trouwens op vrijdag 2 december om 20 uur, samen met Kristof Lardenoit, de gast in ons Themacafé voor de tweede sportavond van dit seizoen. Samen blikken we vooruit naar de derby van zondag 4 december wanneer WB op bezoek mag bij Sportkring Sint-Niklaas in Nieuwkerken. Op de sportavond krijgen we eveneens visite van Luc De Maere, commissaris van de lokale politie Beveren en deskundige van het voetbaldossier, in het bijzonder de bewuste voetbalwet. In de loop van de komende weken, herhalen we zeker deze niet te missen invitatie.

* Geboortenieuws van het KSK Beverenfront.
Hij is zowat naar overal uitgezwermd sinds hij in Beveren vertrok, maar veel leuker dan al die ploegen te kennen, is dat de sympathieke Zoran Kokot volgens info van Farah, vader is geworden van een dochtertje genaamd Klara. Dikke proficiat makker !
En eveneens vrijdag ontving ik een mailtje van ons aller Maurice Van Ham met het heuglijke nieuws dat hij opnieuw vader is geworden van een zoon die luistert naar de naam Ties. Maurice had al 2 kinderen uit zijn vorig huwelijk met de zus van Peter Van Vossen (Marianne), maar heeft sinds enkele jaren een nieuwe relatie. Gefeliciteerd Maurice en Klazien. En leuk, Maurice schreef dat hij Beveren blijft volgen en dat hij het jammer vond dat ze de eindronde net niet hadden gewonnen.

PVW.