StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Avondje Yaya in Villareal.
Hij was woensdagavond met 2 goals de grote bezieler in het sterrenteam van Manchester City dat met 0-3 de maat nam van Villareal. Hiermee houdt City zijn kansen gaaf om door te stoten naar de volgende ronde in de CL, maar Company and friends moeten over een paar weken in Italië wel nog Napoli achter zich zien te houden en dat wordt een loodzware opdracht. Alleszins een match om te volgen en voor de zoveelste keer een dikke proficiat voor Yaya bij wie de Freethiel en in het bijzonder Hasselt-coach Edy De Bolle, een vooraanstaand plaatsje in zijn hart blijft innemen.

* Renaat Thielemans overleden.
En nu zojuist de naam van de Freethiel is gevallen, via Rudy Beck vernam ik dat Renaat Thielemans, zoon van Frederik naar wie de Freethiel werd genoemd, op 78-jarige leeftijd is overleden. Langs deze weg hou ik er aan in naam van de KSK Beverenfamilie, ons oprecht medeleven te betuigen met de familie Thielemans.

* Liever niet spelen met het verplaatsen van wedstrijden.
Begin deze week verscheen het bericht dat de thuiswedstrijd tegen Roeselare werd verplaatst van zaterdag 19 naar zondag 20 november. Op zichzelf geen drama, maar het valt mij toch op dat heel wat mensen mij vroegen naar de rede waarom deze partij werd verschoven. Hieruit mag ik afleiden dat, als het niet echt nodig is, de meeste supporters dit soort laattijdige wijzigingen, liever niet zouden zien. Mensen plannen graag en verschuiven omwille van de hobby soms zelf een aantal familiale verplichtingen in hun privé-leven, maar als die in de war worden gestuurd door het plots wijzigen van een speeldatum (vooral thuiswedstrijden), kan dat voor vervelende toestanden zorgen.

* Komt er binnenkort een nieuwe supportersvereniging ?
De kans is groot dat de Supportersvereniging van KSK Beveren een opvolger krijgt.
Na de fusie tussen KSKB en RSW, besloten nagenoeg alle supportersclubs van KSK Beveren te blijven doorgaan, maar het overkoepelende orgaan (vzw Supportersvereniging KSK Beveren), werd gedeeltelijk ontbonden en gedeeltelijk omgedoopt tot vzw Freethiel 2300. Het is uit deze vzw Freethiel 2300 dat het initiatief voor het Themacafé is ontstaan, want de bedoeling hiervan is middels het Themacafé, het hart van KSK Beveren op de Freethiel te laten verder kloppen. Toch voelden de supportersclub stilaan de behoefte groeien om met een nieuw overlegorgaan te starten en afgelopen woensdag hadden hieromtrent de eerste verkennende besprekingen plaats. De sfeer was naar verluidt bijzonder opbouwend en begin december staat de volgende bijeenkomst gepland. Bedoeling is dat elke supportersclub een vertegenwoordiger zou afvaardigen in het nieuw op te richten overlegorgaan (zeg maar de nieuwe supportersvereniging). Wordt uiteraard vervolgd.

PVW.