StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beloften pakken eindelijk overwinning van de hoop.
Het zat er al lang aan te komen, maar de ontmoediging was stilaan in de rangen van de beloftenploeg geslopen omwille van het telkens netnietverhaal.
Vrijdagavond is het dan toch gelukt en vreemd genoeg werd de tweede driepunter van het seizoen opnieuw op verplaatsing geboekt. Als mijn geheugen mij niet in de steek laat, werd de enige overwinning tot nu toe behaald in Wetteren en vrijdag kwam daar dus de zege bij op bezoek in Tubeke. De mannen van Bart Leemans gingen rusten met een 0-1 stand na een doelpunt van Yannick Cathoir. Halverwege de tweede helft zorgde Matti Van Minnebruggen voor de bevrijdende 0-2. In de slotseconden kon Tubeke de aansluitingstreffer nog scoren, maar die kwam te laat om nog iets te veranderen aan de 1-2 eindstand. Hopelijk kunnen onze jongens zich optrekken aan deze verdiende winst en misschien volgende week thuis tegen Tienen voor het eerst dit seizoen de punten op Puyenbeke houden.

* Buren uit Temse steken Bornem een handje toe, Berchem knalt.
Bornem blijft verbazen, of moeten we het bevestigen noemen. Met gewezen jeugdspeler van SK Beveren Yves Van Borrem aan het sportieve roer, werd zondagnamiddag met 1–0 gewonnen van Woluwe-Zaventem. Rode Lantaarn Temse stuntte door bij het altijd lastige Dessel een waanzinnige 3-3 uit de brand te slepen en dat zal coach Robby Buyens deugd doen, want sinds de geldkraan in Temse is toegedraaid, is het ongetwijfeld een pak moeilijker werken dan tijdens het bewind van zijn voorgangers. De stunt kwam echter uit Berchem waar de onvervalste topper tussen de Selleslags-boys en medeleider Dilbeek, in een kurkdroge 3-0 eindigde. De Rooibewoners staan nu bijzonder knap alleen aan de leiding met een puntje voorsprong op Ganshoren zodat Bart vanavond ongetwijfeld met zijn fototoestel voor de buis gaat zitten om pagina 547 van de VRT-teletekst, te vereeuwigen voor het nageslacht. Geniet ervan Bart, ook al is het maar een momentopname, dit zijn momenten om te koesteren.

* YB Beveren verliest unieke derby tegen Bosdam-Beveren.
Vandaag stonden YB Beveren en Bosdam-Beveren tegenover mekaar en dat moet zowat de eerste derby geweest zijn tussen 2 ploegen uit de gemeente Beveren. Het spreekt vanzelf dat we hier geen rekening houden met de talrijke derby’s uit het verleden tussen de verschillende deelgemeenten.
Deze middag verloor YB Beveren na een 0-0 ruststand, met 0-1 tegen Bosdam wiens thuishaven in de Lindenlaan is gelegen. Naar verluidt was een puntendeling een betere weergave geweest van het vertoonde spel, maar een late goal van Bosdam besliste er anders over.

PVW.