StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg RARE MATCH KENT HAPPY-END.

WB kan profiteren van Eupens puntenverlies.
Met een prachtige inspanning en dito doelpunt, gaf uitblinker Sebastien Didier het sein voor een betere tweede helft, maar al bij al laat de 3-1 winst tegen Tubeke, een gemakkelijker wedstrijd veronderstellen dan de realiteit. Voor de zoveelste keer wordt tevens bevestigd dat, eerst de eigen opdracht naar best vermogen vervullen en pas daarna de blik naar de concurrentie werpen, het aangewezen advies is.

WB-Tubeke was een rare wedstrijd. Geen wedstrijd waar men als supporter opgewonden van wordt, maar er gebeurde wel een en ander. De bezoekers uit Tubeke namen de beste start en combineerde beter dan een naar vertrouwen zoekend WB. Toch was het de thuisploeg die na een afgeweerde poging van Didier, in Jo Van Damme de juiste man op de juiste plaats had om de intikker te verzilveren. Amper een paar minuten later moest WB met een mannetje minder verder toen Jan Masureel eerst geel kreeg maar donkergeel verdiende en vervolgens datzelfde kleurtje onder de neus geduwd kreeg, maar lichtgeel zijn deel was geweest.
Dirk Geeraerd reageerde op deze uitsluiting door een onzichtbare Kielo-lezi naar de kant te halen en Doumbia in de ploeg te brengen. Waasland-Beveren deed zijn stinkende best, maar het was bij momenten niet om aan te zien.

De rust kon enkel verbetering brengen en zo gezegd zo gedaan. De ingevallen Da Silva snoepte al meteen de bal af en bediende Didier die een paar spelers van Tubeke in de wind zette en knap 2-0 maakte. Toen vond Clepkens zijn uur geslagen om een negatieve hoofdrol op te eisen en een nodeloze hoekschop toe te staan waaruit de aansluitingstreffer volgde. De mannen van Ost putten hieruit de nodige moed om op zoek te gaan naar de 2-2 en die was heel close toen Clepkens eerst blunderde bij een tussenkomst, maar wel een schitterende redding in huis had op het schot in de herneming en dus zo zijn misser binnen de paar seconden kon rechtzetten. De partij werd zowaar boeiend en aan de overkant trapte Sarki een uitstekende corner die met een buffelstoot door Jo Van Damme in doel werd verlengd. De hoekschoppen van Sarki waren een verademing ten opzichte van het dikwijls rendementloos geknoei in de hoek wanneer Paulussen de corners neemt, maar daarmee wil ik in geen geval persoonlijk de hardwerkende Paulussen tekort doen, wel de keuze om, wat in principe kan leiden tot een gevaarlijke fase, telkens op die belachelijke manier op te lossen. En toch was WB nog niet klaar met Tubeke, want de voor Didier ingevallen Onana, liep vermoedelijk een spierscheur op zodat de thuisploeg even met 9 verder moest. Hervé kwam na verzorging opnieuw hinkend zijn plaats innemen, maar er moet gevreesd worden voor een afwezigheid van enkele weken.
Het bleef uiteindelijk bij een verdiende 3-1 overwinning en de dag nadien zou blijken dat er goede zaken werden gedaan in de rangschikking door het verlies van leider Eupen en het puntenverlies van de achtervolgers Lommel, Antwerp en Wezet. Volgende speeldag in Tienen moet blijken of WB nu definitief zijn dipje te boven is, want nieuw puntenverlies in de Suikerstad, zou de bonus van dit weekend wederom uitwissen. Met 7 op 9 uit zijn laatste 3 wedstrijden, mogen de mannen van Geeraerd alvast niet mopperen en al was de geleverde spelkwaliteit nog een stuk voor verbetering vatbaar, punten en overwinningen pakken, zijn de beste manier om uit een dalletje te klimmen. Misschien zit hier nu precies het verschil met vorig seizoen, want toen werd na het winnen van de eerste periodetitel, voortdurend gelijk gespeeld of verloren. Nu heeft de dip zich beperkt tot 1 op 12, maar daarbij zaten dan wel wedstrijden in Lommel en Wezet en thuis tegen leider Eupen.

WB kan profiteren van Eupens puntenverlies.

PVW.