StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Grote mond, klein hart en zeer emotioneel.
Iemand een idee wie aan deze beschrijving voldoet in het kamp van Waasland-Beveren ?
Na het beluisteren van de persbabbel na de match tegen Tubeke, hou ik het bij onze coach Dirk Geeraerd. Vorig seizoen schoot Geeraerd nog met scherp naar Danny Ost toen die op een gegeven moment door Tubeke aan Eupen werd uitgeleend en Dirk de interimcoach van de Oostkantonners ervan verdacht in de competitiewedstrijd WB-Tubeke die voor de bezoekers geen belang meer had (trouwens ook niet voor WB), zijn ex-spelers te hebben aangezet provocerend op te treden ten opzichte van de spelers van WB. De eventuele kaartenlast voor de WB-spelers, zou Eupen goed uitkomen in de eindronde. Het werd een storm in een glas water, want WB won in de eindronde al bij al vrij gemakkelijk tegen Eupen en op de persconferentie na deze wedstrijd, vond Danny Ost het nodig nog eens te benadrukken dat het allemaal niet zo was bedoeld geweest.
En de liefdesverklaring van Ost, heeft zijn doel niet gemist. Zaterdag onderstreepte Geeraerd op zijn beurt hoe goed Tubeke wel was en gaf hij gratis advies aan het bestuur van Tubeke om met de huidige coach langer in zee te gaan. Het trainerswereldje lijkt wel een perfecte afspiegeling van het huwelijk : eerst met bloempotten gooien en daarna …, dat mogen jullie zelf invullen. Of ik mij in die situatie herken ? Natuurlijk, want er staat geen enkele bloempot meer in huis.
Emotioneel is Dirk Geeraerd zeker en daar hoeft hij zich niet voor te schamen in het dikwijls veel te harde voetbalwereldje. Toen Dirk op het veld van Aalst meteen na de wedstrijd op het veld werd geïnterviewd door TV-Oost, stond het schuim alshetware op zijn lippen. Zonder namen te noemen, waren Seoudi, Onana en Didier het mikpunt van Dirks woede, maar een weekje later op de persconferentie na WB-Eupen, ontkende Geeraerd de spitsen te hebben bedoeld. Grappig natuurlijk, want iedereen die op de wedstrijd in Aalst aanwezig was, had moeiteloos kunnen vaststellen wie in die wedstrijd de kansen had verkwanseld. En zat er in Extra Time van maandag ook geen stukje over Geeraerd ? Geweldige gast die Geeraerd en zijn meestal ontspannen ogend zitten op de bank tijdens een wedstrijd, is wellicht puur bedrog, want Geeraerd en een voetbalwedstrijd, dat is synoniem met een vat vol emotie. Ik benijd allerminst Michaël Opgenhaffen die na elke thuiswedstrijd de persbabbel met grote bekwaamheid aan mekaar praat.

* Wim Hofkens niet langer trainer van YB Beveren.
Het komt volgens mij niet zo vaak voor dat een coach in vierde provinciale, nog voor Sinterklaas wordt ontslagen, maar YB Beveren en Wim Hofkens hebben besloten om de job als trainer van het eerste elftal, vanaf nu over te laten aan Luc Piessens.
De tegenvallende resultaten van de voorbije weken en het gevoelig verlies tegen Bosdam-Beveren van afgelopen weekend, waren wellicht de druppel die de emmer deed overlopen.
Voor een vacature bij Club Brugge komt Hofkens net te laat, want daar is de Duitser Christoph Daum de nieuwe trainer geworden.

PVW.