StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal WAAR GELAAT TONEN IN BERGéSTADION.

Krijgt Mike De Silva een kans tegen ex-ploegmaats.
Na de winst tegen Antwerp op de tiende speeldag 2 weken geleden, had ik het gevoel dat de competitie definitief was begonnen. Veertien dagen later na de allesbehalve gemakkelijke overwinning tegen Tubeke en het puntenverlies van leider Eupen, wordt die stelling kracht bijgezet. En als WB zondagnamiddag in de suikerstad doet wat het moet doen en wetende dat Eupen het in een rechtstreekse confrontatie opneemt tege Charleroi, kan dat gevoel de komende weken alleen maar aan kracht winnen. Daarvoor moet echter eerst aan het basisprincipe worden voldaan en dat schrijft voor dat WB eerst zondag zelf de spreekwoordelijke puntjes op de i moet zetten in het Bergéstadion en dat wordt geen vanzelfsprekendheid. Overigens, Eupen en Charleroi spelen reeds zaterdag, maar eigenlijk
Maakt dat geen verschil, want er moet gewonnen worden in Tienen.

Tegen Tubeke moest WB al na een half uur met tien man verder en het liep gelukkig goed af. Dit voorval lokte bij ons bestuurslid Yves na de wedstrijd de bedenking uit : zondag met tienen naar Tienen, ik wou ze jullie niet besparen. Waasland-Beveren moet zondag in Tienen wel zijn waar gelaat tonen en dat is resoluut voor de overwinning gaan, want anders hebben moeizaam bevochten zeges zoals tegen Antwerp en Tubeke, weinig zin.
Hervé Onana moet met zijn scheurtje in de lies een viertal weken langs de kant blijven, maar de kern is voldoende breed om dit spijtig voorval straks als excuus in geval van puntenverlies, in te roepen. Akkoord, WB haalt tot nu toe iets te zelden het verhoopte niveau, maar misschien is dat niveau wel ijdele hoop met deze spelersgroep en daarenboven pakt niet altijd de meest getalenteerde groep, het grootst aantal punten. Ondertussen en ondanks de nooit uit te sluiten kritiek die er op en rond een voetbalploeg steeds hangt, heeft WB een 7 op 9 achter de rug en veel beter doen is niet eens mogelijk. Benieuwd of Dirk Geeraerd een beroep zal doen op een gemotiveerde Mike De Silva. En om gebrand te zijn op een nieuwe kans, heeft Mike alle redenen. Vooreerst geeft spelen tegen een ex-club altijd een extra dimensie en daarenboven is hij in alle stilte en zonder zwaar uit zijn rol te vallen, op de achtergrond verdwenen. Toch mag van deze beloftevolle prille twintiger worden verwacht, dat hij zich bij deze situatie niet zal neerleggen. Aan Dirk Geeraerd om dit “geschenk” uit te pakken en tussen de lijnen te sturen.

Met 12 punten die Tienen boekte door viermaal te winnen (het speelde dus nog niet gelijk), is de suikerploeg nog volop in de strijd gewikkeld voor de onderste plaatsen. Wetteren en Tubeke hebben een behoorlijke kloof moeten laten, maar de kranige manier waarop bv. de mannen van Danny Ost zich zaterdag jl. verdedigden op de Freethiel, sluit een comeback niet uit waardoor een heel aantal ploegen waaronder Tienen, voorlopig niet op beide oren kunnen rusten. En rusten of berusten, dat deed Tienen de voorbij wedstrijden in geen geval. Zondag jl. moest het nipt de duimen leggen tegen seizoensrevelatie Oostende (het werd 2-1 voor de kustploeg). Zijn laatste thuiswedstrijd haalde de mannen van trainer Ronny Schuermans bijzonder zwaar uit tegen Roeselare. Het werd 3-0 en de goals werden gemaakt door 3 verschillende spelers, nl. Di Gregorio op penalty, Arnaud Biatour en Matusiwa. Met respectievelijk 6, 5 en 3 goals, zijn dat niet toevallig de 3 meest productieve spelers van KVK. Di Gregorio was al enkele jaren een gewaardeerde goalgetter in de Nederlandse tweede klasse en schijnt die gave in België niet te hebben verleerd. Arnaud Biatour is een beloftevolle aanvaller die hard werkt om de klassieke ups en downs die bij zijn jeugdige leeftijd horen, uit de weg te ruimen. Naar die regelmaat is ook Tienen ijverig op zoek, want het heeft zeker voldoende potentieel om het behoud te verzekeren in tweede klasse, maar eens men daar onderaan staat en af te rekenen krijgt met de daarbij horende tegenslagen, is het niet evident om die klik te maken. Vorig seizoen keerde WB met een brilscore terug uit Tienen en eigenlijk zouden we daar ook ditmaal niet tevreden mee mogen zijn.

Patrick Van Wesemael.