StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hand in hand met Belgacom.
Vanaf het moment dat de thuiswedstrijd tegen Roeselare met een dag werd verlaat en navraag over het waarom hiervan, met een waas van geheimzinnigheid werd omhuld, werd door een aantal mensen de link gelegd naar berichten in de media van een week eerder waarbij er sprake was van een samenwerkingsakkoord tussen Belgacom en een aantal tweedeklassers waaronder Waasland-Beveren.
Woensdag jl. werden die geruchten bevestigd en mag WB trachten onder de vleugels van telecomgigant Belgacom, samen met Eupen, Charleroi en onze Antwerpse buren, de race naar de Jupiler Pro-League in te zetten. Prachtig contract, mooie publiciteit voor de club en haar partners en wellicht een onverhoopt, maar deugddoend zetje aan het budget de komende 2,5 seizoenen.

Maar hoe moet het verder met de supporters ? Door de jaren heen is voetbal op de Freethiel altijd een typisch zaterdagse aangelegenheid geweest. De topper tegen Antwerp van een paar weken geleden die meer dan 8000 fans op een zondagnamiddag naar het Stadionplein 1 lokte, was alshetware om 18 uur en ondanks de thuisoverwinning, voor de meeste supporters achter de rug. Volgens Belgacom zijn een vrijdagavond, een zondagnamiddag en een maandagavond, de alternatieven voor de thuiswedstrijden van de ploegen die hun jawoord hebben gegeven aan de nieuwe samenwerking. Laat er geen misverstand over bestaan : niet alle thuiswedstrijden van Waasland-Beveren zullen rechtstreeks op het scherm worden gebracht, waardoor in principe nog een aantal matchen op de Freethiel gewoon op de ouwe vertrouwde zaterdagavond kunne doorgaan.
Trouwens, de wedstrijden van de Jupiler League in Nederland (tweede klasse daar), worden op dezelfde basis afgewerkt als wat hier door Belgacom wordt voorgesteld. Het gros van de wedstrijden bij onze noorderburen, wordt op vrijdagavond gespeeld en in samenvatting uitgezonden diezelfde avond om 22 uur op RTL7.

Het is logisch dat in supporterskringen hier en daar vragen worden gesteld over de consequenties die zulke beslissingen die in de loop van het seizoen worden genomen, voor de gewone supporter met zich meebrengt. Vooral zij die een abonnement hebben genomen en hun werk en familiale verplichtingen hieraan aanpasten, moeten wellicht opnieuw aan het puzzelen. Ik meen dat het in heel deze materie belangrijk is dat wordt gekozen voor een duidelijk en overzichtelijk stramien bv. wedstrijden die worden uitgezonden telkens op een vrijdagavond laten plaatsvinden en uiteraard ruim op tijd vooraf aankondigen. Thuismatchen die niet door Belgacom worden uitgezonden, kunnen dan eenvoudig op zaterdagavond blijven. Het zou wel eens interessant zijn dat supporters hun mening kenbaar maken via info@geelblauwdenbelly’s.be zodat we deze kunnen samenvatten en eventueel publiceren op onze website en doorspelen aan de clubleiding van Waasland-Beveren. Die clubleiding heeft alvast oor naar de mening van de supporter voor wat betreft het kiezen van een gepaste dag voor de thuiswedstrijden, want het heeft van elke supportersclub een vertegenwoordiger uitgenodigd om eens constructief rond de tafel te zitten. Sowieso zal het onmogelijk zijn om een oplossing uit de hoge hoed te toveren waarin iedereen zich kan vinden, maar anderzijds kunnen we het de clubleiding van een ambitieuze vereniging, niet kwalijk nemen dat zij alle middelen aanwendt om die ambitie waar te maken. En zullen sommige beslissingen op korte termijn niet altijd als de meest populaire door de supporters worden ervaren, het is uiteraard wel de bedoeling om op wat langere termijn, de club en zijn supporters als winnaars van het Belgacom-project naar voor te laten komen. Helaas ligt de tijd dat een vereniging in belangrijke mate afhankelijk was van de ticketverkoop, reeds ver achter ons en die komt nooit meer terug gezien de duurte van het product voetbal.
Ik ben in ieder geval benieuwd naar jullie reacties !

PVW.