StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg WB KAN GEEN INDRUK MAKEN IN TIENEN.


Opnieuw heeft Waasland-Beveren een voorsprong bij een ploeg uit de onderste regionen van de rangschikking, niet kunnen vast houden tot het laatste fluitsignaal. Meer zelfs : zonder zelf een topprestatie te moeten leveren, was Tienen de ploeg geweest die, indien er een winnaar had moeten aangeduid worden, die eer het meest toekwam. Door deze misstap, laat WB een prima gelegenheid onbenut om binnen één week van 9 naar 3 punten terug te keren ten opzichte van leider Eupen. De Oostkantonners maken zowat hetzelfde mee als wat WB een jaar geleden overkwam na het veroveren van de eerste periodetitel. En wat WB betreft, we zitten nog steeds op een behoorlijk goed schema, want door thuis weinig weg te geven en op verplaatsing voorlopig meer dan gemiddeld een puntje mee te nemen, blijft alles mogelijk.
Het spelniveau is echter te vaak beneden het peil dat van deze spelersgroep mag worden verwacht en veel evolutie in positieve zin, zit er thans niet echt aan te komen.

Diallo met interlandverplichtingen, Onana geblesseerd, Masureel roodgeschorst en Kielo-Lezi geslachtofferd wegens een onvoldoende vorige week, ontbraken in Tienen op het appel. Da Silva, De Silva, Van Hoey en Doumbia, verschenen aan de aftrap. Het werd al snel duidelijk dat het puntenverlies de dag voordien van enkele medespelers voor de bovenste plaatsen, niet voor een boost had gezorgd bij de mannen van Dirk Geeraerd. Tienen verscheen een stuk gretiger aan de wedstrijd, won de meeste duels en ook de tweede bal was dikwijls voor de thuisploeg. Het leek alsof de mannen van Ronny Schuermans steeds dat tikkeltje meeval aan hun zijde hadden, maar dit soort geluk valt wel af te dwingen hoor door zelf meer nadrukkelijk aanwezig te zijn. Tienen werkte veelvuldig met de lange bal, zette Clepkens een paar keer aan het werk (Michaël vergat ook een keer uit te komen waardoor Verbiest in uiterste nood moest ontzetten met het hoofd), maar na een half uur kon WB het kleine onevenwicht in het spel, herstellen. Eerst vond Da Silva de lat op zijn weg naar de 0-1, maar kort voor rusten bevestigde Didier zijn progressie van de laatste weken door een voorzet van (we menen in de opkomende mist gezien te hebben dat het Da Silva was) in te tikken. Niet slecht beloond voor een matige eerste helft en dat besef was blijkbaar ook bij de spelers doorgedrongen.

De spelers van WB kwamen immers een stuk meer hongerig naar de bal uit de kleedkamer en op het moment dat de 0-2 eerder werd verwacht dan de gelijkmaker, viel toch de 1-1. Een zoveelste lange bal van de thuisploeg, werd door Matusiwa voorbij een uitkomende Clepkens gewerkt. WB bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de 1-2 en die had er eigenlijk moeten komen toen Seoudi alleen voor Govoni, hard op de doelman trapte en dat mag voor iemand met zijn techniek, als zeer teleurstellend worden omschreven. Toen even later Jo Van Damme zijn tweede geel karton pakte en WB met 10 man verder moest, viel het doek voor de bezoekers. Het slotkwartier was helemaal voor Tienen en Clepkens was een paar keer hard nodig om de 2-1 te verhinderen. Ook de inbreng van o.a. Matti Van Minnebruggen en Nicholas Tamsin, kon het tij niet keren. WB speelde zoals de weersomstandigheden : te mistig, te kil en met te weinig bezieling. Zowel in Aalst, Dender als zondag in Tienen, werd een voorsprong onnodig uit handen gegeven en dat zouden aan het einde van de rit wel eens kostbare punten kunnen worden. Ik heb alvast niet het in mijn voorbeschouwing gevraagde ware gelaat ontdekt in Tienen. Doe tegen Roeselare en onder het toeziend oog van Belgacom-tv, een nieuwe poging.

PVW.