StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* YB Beveren afgeslacht.
De vrienden van YB Beveren hebben zaterdagavond een gevoelige nederlaag geleden tegen de buren van Haasdonk B. Na het thuisverlies van vorige week tegen Bosdam-Beveren, werd trainer Wim Hofkens met een andere functie binnen de club belast en mocht Luc Piessens de sportieve touwtjes overnemen van Wim. Bij de nr 9 van het klassement, werd zwaar met 9-1 verloren. Naar verluidt zou de doelman zelfs zijn ontslag hebben aangeboden vanwege te veel kritiek van de supporters. Een jammerlijke ontwikkeling voor de vele mensen die het beste van zichzelf geven om YB op het juiste spoor te krijgen. Of zou dit nu eenmaal behoren bij de hatelijke kinderziektes die onvermijdelijk overwonnen moeten worden ? De leiding in de reeks wordt gedeeld door Rupelmonde en Meerdonk met 25 punten. YB Beveren is ondertussen weggezakt tot de 13de plaats en afgaande op hun goeie start, mag dit een tegenvaller worden genoemd.
In Berchem weten ze ondertussen met hun geluk geen blijf. De vierdeklasser die wordt getraind door onze dorpsgenoot Bart Selleslags, is bezig aan een wel bijzonder regelmatig seizoen in positieve zin. Op het Rooi worden weinig punten gemorst en op verplaatsing pakt Berchem vlot zijn draw of zelfs af en toe een driepunter. Als deze regelmaat wordt aangehouden, kan Berchem hoog finishen. De grijze muis Berchem heeft duidelijk zijn boetekleed uitgetrokken en tegen deze striptease heeft vriend Bart wellicht weinig bezwaar en ook vrouwtje Selma wil in dit geval graag een oogje dicht knijpen.
Zondagnamiddag stonden met ST.-Gillis-Waas en Berchem 2 trainers tegenover mekaar met een Bevers verleden. Carl De Wilde had op een gegeven moment betere troefkaarten in handen dan Boskamp om trainer van het eerste te worden, maar ze werden in laatste instantie door voorzitter Verelst met een schijnmanoeuvre uit handen gespeeld. Bart Selleslags was al eens hoofdtrainer van ons aller KSKB en dropte tijdens zijn kort bewind Joachim Van Damme in het fanion, maar verder bleek zijn aanstelling in die periode eerder een vergiftigd geschenk. Zondag won Berchem met 0-2 in Sint-Gillis-Waas waardoor de mannen van Bart Selleslags nu een volle overwinning voorsprong hebben op de concurrentie.
Nog een reeks hoger, stonden met Robby Buyens en Eddy De Bolle 2 voormalige Beverse gezichten tegenover mekaar in de wedstrijd Temse-Hasselt. Het werd een 2-2 puntendeling waardoor Temse de rode lantaarn behoudt, maar hun situatie is zeker niet kansloos. Ons eigen Bornem speelde vrolijk 3-3 in Wijgmaal en laat die ploeg onderaan staan, uit ervaring weet ik dat dit precies de lastigste wedstrijden zijn.

PVW.