StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NIEUWE SPONSER OVERTUIGEN VAN JUISTE KEUZE.

Zondagnamiddag in de thuiswedstrijd tegen Roeselare, krijgt Waasland-Beveren een eerste keer de kans om zijn visitekaartje af te geven aan zijn nieuwe, weliswaar gedeelde sponsor met Eupen, Antwerp en Charleroi. Vorige week zaterdag hadden Eupen en Charleroi de eer om de spits af te bijten voor Belgacom-TV en ze deden dat, vooral dan Charleroi, met verve.
Aan WB zondagnamiddag om de eer en het vertrouwen van Belgacom in dit lovenswaardig initiatief, hoog te houden.

Roeselare is zondag om 15 uur onze volgende tegenstander en wat leuk is om eens te overlopen, is het overzichtje van Rudy Beck in de Gele Ditjes, Blauwe Datjes. In dat lijstje is te zien hoeveel spelers in het verleden tussen het toenmalige SK Beveren en Roeselare werden uitgewisseld en dat is best indrukwekkend. Beiden zijn/waren provincieclubs die met beperkte mogelijkheden in het verleden op het hoogste niveau, mooie resultaten wisten neer te zetten. In Roeselare bleef de bodem van de geldkas echter wat langer bedekt dan op de Freethiel, want ik herinner mij niet eens zo lang geleden toen David Van Hoyweghen naar Schiervelde verhuisde, dat er daar geen gebrek was aan financiële middelen en manager Wim De Coninck een kern had samengesteld waarmee de trainer (Dirk Geeraerd) bijna 2 ploegen in competitie kon brengen. Ik ben er van overtuigd dat Geeraerd liever niet met dit soort luxe wordt geconfronteerd en de voorkeur geeft aan een smallere, maar kwalitatief beter gestoffeerde spelersgroep.

Roeselare heeft een moeilijk seizoen achter de rug en wilde een tweede opeenvolgende slechte ervaring, kost wat kost vermijden. Met Cerebrennikov stelde het een bekende naam als voetballer aan, maar iemand die in het trainersvak nog alles te bewijzen heeft. Een duobaan als speler en trainer, het is waarschijnlijk geen unieke gebeurtenis op dit niveau, maar wel bijzonder knap. En ook bij Roeselare werd een goalgetter aangetrokken die aanvankelijk in België niet aan de bak kwam, maar bij onze noorderburen zijn sporen als doelpuntenmaker verdiende. Di Lallo werd de opvolger van Dissa die naar Oostende vertrok.
Ook Di Gregrorio (Tienen) en iets eerder Remacle (OHL) en Thiebaut (Dender) maakten een vergelijkbaar ommetje.

Afgelopen zaterdagavond volgde ik via nr10.be de wedstrijd Roeselare-Oostende en in dit West-Vlaams onderonsje, toonden de mannen van Schiervelde zich veruit de sterkste ploeg. Oostende mocht zich gelukkig prijzen dat het met het vooropgestelde puntje, uit Roeselare kon terugkeren. En te lezen in een interview met Kristof Snelders dat vrijdag op onze website wordt gepubliceerd en ook in het clubmagazine van komend weekend staat, Kristof speelde bij Cercle 2 jaar samen met de huidige coach van Roeselare.

WB liet vorig weekend wederom een kans schoon om goeie zaken te doen in de rangschikking. Nu valt er altijd wel iets te zeggen voor een puntje op verplaatsing, zelfs al is dat bij de rode lantaarn, feit is dat door het kwistig strooien met steken, er telkens druk staat op de ketel voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. Zondag zal dat moeten gebeuren zonder Joachim Van Damme die in Tienen tweemaal geel onder de neus kreeg en dus een weekendje mag brommen. Sowieso kan WB beter aanknopen met een overwinning, want dat zou de topper in Oostende een weekje later, alleen maar extra spankracht geven.
Dat WB zich ondertussen in het zog van de echte top laat meedrijven en de druk gedeeltelijk kan afhouden, is misschien niet eens zo’n slechte zaak, maar het wordt stilaan tijd vor een eigen identiteit. En zou onze trainer weer op champagne trakteren in geval van winst ?

Patrick Van Wesemael.