StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waasland-Beveren heeft vorig seizoen goed geboerd.
Woensdag viel er in een aantal kranten goed nieuws te lezen over de financiële afwikkeling van het eerste levensjaar van WB. Uit een gedetailleerd cijferoverzicht, moest blijken dat de fusieclub in het seizoen van de ouverture, een batig saldo heeft geboekt van 75.000 Euro. Mag logisch klinken omdat WB een prachtig seizoen draaide met een eindronde en testmatch als prettig meegenomen bonus, maar anderzijds is geweten dat spelers voor aanvang van zo’n eindronde, gaan samenzitten met het bestuur om eens te overleggen wat er aan het spelen ervan, vast hangt. Bovendien heeft de clubleiding niet gekeken op een inspanning om zijn supporters in die eindronde en de testmatch, te mobiliseren en met 30.000 Euro was het prijskaartje voor de bussen, niet mis. Maar misschien is de belangrijkste conclusie die aan dit verhaal verbonden zit, de vaststelling dat de fusieclub Waasland-Beveren gewild is, leefbaar blijkt indien goed gerund en dus een toekomst heeft.

* Clubleiding hoort fans over samenwerking met Belgacom.
Donderdagavond zaten clubleiding, samen met veiligheidsverantwoordelijke De Jaeck en van elke supportersclub een vertegenwoordiger, rond de tafel om toelichting te geven bij het vorige week afgesloten samenwerkingsakkoord met Belgacom. Manager Poppe gaf een chronologisch overzicht van hoe het samenwerkingsverband uiteindelijk tot stand was gekomen en daaruit bleek dat aanvankelijk de onderhandelingen met 12 ploegen waren opgestart, maar dat het wel de bedoeling was om tot een groepje van 2 of 4 clubs te komen (netjes verdeeld over de beide landsdelen). Het item dat de meeste aandacht kreeg van de bestuursdelegatie bestaande uit manager Dirk Poppe, secretaris André Opgenhaffen en Jan Coene, was het uitzoeken van een geschikte dag waarop de door Belgacom uitgezonden wedstrijden, het best worden gespeeld. Hierbij werd, bijna unaniem, voor de vrijdagavond gekozen met als aanvangsuur ten vroegste 20.30 uur, liefst zelfs 20.45 uur. Opgelet : er werden donderdagavond uiteraard geen definitieve beslissingen genomen. Het was uitsluitend de bedoeling dat manager Poppe de opmerkingen/suggesties als een leidraad zou meenemen naar een bestuursvergadering waar vervolgens knopen moeten worden doorgehakt. Het resultaat van die bestuursvergadering, zal dan het onderwerp van gesprek met Belgacom uitmaken. Uiterlijk volgende week dinsdag zullen de meeste thuiswedstrijden van Waasland-Beveren een nieuwe datum op de kalender krijgen en zonder vooruit te willen lopen op de feiten, is de kans zeer reëel dat de vrijdagavond het vaakst wordt aangestipt. Enkel de door de KBVB verplicht opgelegde speeldata op de laatste speeldag van elk periodekampioenschap (voor WB zijn dat de thuiswedstrijden tegen Aalst en Sportkring Sint-Niklaas), blijven behouden op de zondagnamiddag. En laat ook hier geen misverstand over bestaan : natuurlijk zou iedereen het liefst van al gewoon ouderwets op zaterdagavond blijven spelen, maar een ploeg met ambitie moet elke kans, hoe klein ook, met beide handen grijpen om die ambitie kracht bij te zetten en op de kar te springen van, in dit geval Belgacom.

* Club wordt eigenaar van derde verdieping nieuwe tribune.
De derde verdieping van de nieuwe tribune die voorlopig nog eigendom was van de Nederlandse bouwpromotor, werd recentelijk aangekocht door WB. Deze aankoop biedt heel wat faciliteiten voor de toekomst. Zo zullen o.a. bijkomende drankruimtes worden voorzien voor mensen die op deze tribune zitten, maar tot nu toe op dat vlak niet goed werden bedeeld.

PVW.