StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bornem en Berchem blijven stunten, YB blijft voor spektakel zorgen.
KSV Bornem is stilaan de revelatie in derde klasse B aan het worden. Zondag nam het vlot afstand van Grimbergen en omdat zowel leider Dessel, als de achtervolgers Bocholt en Hoogstraten steken lieten vallen, doen de Klein-Brabanders goede zaken. Bornem verkleinde zijn achterstand op de leider tot 2 punten en da’s bijzonder knap voor een ploeg zonder grote namen en wellicht met een beperkt budget. Helaas doet streekgenoot Temse het een stuk minder en da’s jammer voor Robby Buyens. Temse is een beetje zoals het SK Beveren van vroeger : tegen de betere ploegen kan het altijd iets extra, maar tegen ploegen van hetzelfde niveau, loopt het te vaak mis. Berchem van zijn kant lijkt wel losgeslagen.
Als ook de opdrachten tegen de immer lastige zogenaamde “mindere goden”, feilloos worden vervuld, is er iets moois aan het bloeien op het Rooi en wie gunnen we dat liever dan onze dorpsgenoot Bart Selleslags.
Dat YB Beveren niet vies is van spektakel (in allerlei opzichten), wisten we al en aan die serie is weer een hoofdstukje toegevoegd. Tegen VK Hamme werd het 3-3 en zulke uitslagen horen nu eenmaal bij YB Beveren dit seizoen. Wat misschien leuk is om weten : hoofdtrainer van de Hammenaren is niemand minder dan René Cool en dat mag gerust een monument in de zeer rijke geschiedenis van SK Beveren worden genoemd. Als er iemand is die in het land van de keeperstrainers van wanten weet, is het René.
Een man op wie men altijd kan rekenen en die zijn tegenwoordig niet meer zo dik gezaaid. René was gestopt als keeperstrainer, heeft inmiddels een paar interessante aanbiedingen afgeslagen, maar ziet in VK Hamme wellicht een nieuwe uitdaging als hoofdcoach. Mag ook eens iets anders zijn hé René, groot gelijk !

* Beloften delen punten in Roeeselare.
Maandagavond vreesde de WB-delegatie die naar Roeselare moest vertrekken, dat de mist wel eens spelbreker zou kunne worden. Dat viel al bij al best mee zodat de partij gewoon kon doorgaan. Het werd een billijke puntendeling met de verheugende vaststelling dat onze peter Kristof Snelders zijn tweede 90 minuten in de benen heeft en niet onbelangrijk, zonder kleerscheuren te hebben opgelopen. Kristof ontsnapte vroeg in de wedstrijd wel aan een aanslag en reageerde danig furieus, dat de ref hem met geel bedacht.
Een fris combinerend en jong Roeselare, begon overigens sterk aan de wedstrijd en kwam niet onverdiend op een 1-0 voorsprong. Daarna ging ook WB met heel wat spelers uit de A-kern, beter voetballen en dat leverde op het halfuur de verdiende gelijkmaker op van Sarki na een assist van Snelders. De wedstrijd ging vanaf dat moment evenwichtig heen en weer met de nodige doelkansen aan beide kanten, maar het bleef bij een terechte 1-1.

PVW.