StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal DERBY MOET MATCH VAN DE HEROPSTANDING WORDEN.

Zondagnamiddag om 14.30 uur is Waasland-Beveren de gast in de Meesterstraat te Nieuwkerken voor een nieuwe derby. Niet KSK Beveren-FCN, maar WB-Sportkring Sint-Niklaas, staan dan tegenover mekaar en neem maar van mij aan dat er, de recentste resultaten van beide teams in acht genomen, op het scherp van de snee gebikkeld zal worden.

Met Melchior Roosens en Guido Van Lijsebetten, zijn de hoofdrolspelers uit het verleden nog steeds actief op het voorplan, maar hun zorgenkind heeft wel een andere naam gekregen.
En uitgerekend op een moment dat beide ploegen snakken naar een betere periode, zien Sportkring en WB mekaar in de ogen. Dat Sportkring Sint-Niklaas een lastig seizoen te wachten stond, lag met alle respect voor onze buren, in de lijn van de verwachtingen. Met Chris Andries als opvolger voor de medio oktober ontslagen Regi Van Acker, wilde Guido Van Lijsebetten het naar mijn gevoel al vrij snel over een andere boeg gooien, want zo slecht deden de mannen van Van Acker bij de seizoensstart het niet. Maar ondanks zijn reputatie dat Andries altijd en overal resultaten haalt, is zijn aanstelling tot nu toe, geen onverdeeld succes geweest. Wellicht draait Sportkring niet veel slechter dan in het begin van het seizoen, maar er is evenmin merkelijke beterschap afgaande op de behaalde uitslagen. Vorig weekend nog werd met 0-3 verloren tegen Lommel, maar aan de rust hielden de twee teams mekaar nog keurig in evenwicht en pas na de uitsluiting van ex-KSKB’er Lee-Roy De Keersmaecker, niet te verwarren met naamgenoot Gianni uit diezelfde tijd op de Freethiel, ging de thuisploeg compleet door de knieën.

Bij Waasland-Beveren mag de heropstanding voor mij zondag echt wel worden ingezet, want enkel revanche voor de 4-0 pandoering in Oostende, is onvoldoende. De huidige spelerskern werd bestempeld als een in potentie beter voetballende ploeg dan de karakterploeg van vorig seizoen, maar het is de hoogste tijd dat daar ook eens werk van wordt gemaakt tussen de lijnen. Zondag moet WB het alvast stellen zonder de roodgeschorste Diallo, maar aangezien die in Oostende ook al op de bank vertrok, kan dat alvast niet als een geldig excuus worden ingeroepen. Vervelender is de fractuur van keeper Clepkens in het rechterbeen die hem wellicht minstens tot aan de winterstop langs de kant zal houden.
De meest besproken speler nog voor de eerste baltoets is gegeven in Nieuwkerken, is ongetwijfeld Kristof Snelders. Hij maakt haast zeker voor het eerst na zijn enkelbreuk deel uit van de 15 voor zondag en de vraag die op eenieders lippen brandt is, of hij op de bank vertrekt, of al meteen in de basis start. Fysiek is Snellie al een heel eind gevorderd, maar qua matchritme kan hij nu reeds onmogelijk het niveau van zijn maats evenaren (wie onze ploeg in Oostende bezig zag, zal misschien twijfelen aan mijn veronderstelling).
Laten we alvast geen onverantwoorde druk op de frele schouders van Kristof leggen.
Een 9 op 9 voor de winterstop, met minder ben ik niet tevreden. Enkel met die balans kan WB nog hopen op een perspectiefvol 2012.

Patrick Van Wesemael.