Beschamende eerste, betere tweede helft.
In een draak van een eerste helft, hielden Sportkring en WB mekaar in evenwicht, maar moeilijk was dat niet, want er zat nauwelijks beweging in deze nieuwe derby.
De thuisploeg kon in 45 minuten een tweetal keer dreigen en met wat goede wil kon het zelfs aanspraak maken op een doelpunt. WB speelde tempoloos en dat kan nog het best worden geïllustreerd met de vaststelling dat de heroptredende Kristof Snelders, de betere WB-speler was en dat op de positie van de geblesseerde Seoudi wat wellicht niet zijn favoriete plaats is. Wel het nodige balbezit, maar nauwelijks duelkracht en veel ongepaste nonchalance. Op slag van rust devieerde Onana een voorzet van Didier in doel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Met een 0-0 aan de rust, kregen beide ploegen meer dan waar ze recht op hadden, maar dan zijn we misschien iets te streng voor Sportkring dat een pak minder mogelijkheden heeft om uit te putten.

De tweede helft schakelde WB 2 versnellingen hoger en de partij werd zowaar genietbaar. Nu werd wel een winnaarsmentaliteit getoond en dat resulteerde in een aantal uitstekende kansen waarbij doelman Willockx van Sportkring gevat moest tussenkomen of bijgestaan worden door een verdediger die een bal van Snelders van de lijn kon halen. Onana leek voor de bevrijdende 0-1 te zorgen, want WB trok na zijn goal alle registers ver open en de thuisploeg beefde als het laatste bladje aan een boom dat moet proberen een herfststorm te trotseren. Willockx kreeg de kans om zich in de kijker te spelen, maar had wederom het geluk aan zijn zijde dat eerst de lat en in dezelfde actie een ploegmaat de bal van de lijn kon keren.
Een kleine 10 minuten duurde de belegering, maar door overmoed lieten Van Damme en Masureel zich in de luren leggen waardoor Sportkring via Melkert op gelijke hoogte kwam. En ditmaal dreigde WB te verzuipen, want er speelden zich enkele hete standjes af voor de kooi van Sam Vermeylen. Op zulke moeilijke momenten valt het op hoe weinig vertrouwen deze groep heeft en bij de eerste de beste tegenslag, in paniekvoetbal vervalt.
Op het moment dat ik mij noodgedwongen bijna had verzoend met de 1-1, maakte De Silva zijn enige goeie actie uit de wedstrijd en de ingevallen Kielo-Lezi bracht met een streep de 1-2 eindstand op de bordjes. Sportkring drong nog even aan, maar Vermeylen had zijn zenuwen onder controle en bespaarde hiermee de supporters van WB een volgende vernedering.

Een belangrijke overwinning van Waasland-Beveren omdat de meeste concurrenten steken lieten vallen waardoor alles wat dichter bij mekaar is geschoven aan de top en een klein kloofje is geslagen met de nummer 6. Toch vroegen meerdere supporters zich na de wedstrijd af of deze overwinning wel een goeie zaak is voor de club. De critici worden, net als tegen Roeselare, Tubeke en een aantal andere wedstrijden, monddood gemaakt, terwijl iedereen ziet dat het niet goed is, zeg maar bij momenten erbarmelijk slecht. Dat in die omstandigheden nog zo vaak wordt gewonnen en in het klassement nog alles mogelijk is, bewijst volgens mij dat er wel degelijk veel kwaliteit in deze groep zit, want toeval kan dat niet meer zijn.

Minstens even belangrijk dan de overwinning van zondagnamiddag, is de zeer geslaagde comeback van Kristof Snelders die gisteren pas zijn eerste competitieminuten volmaakte en mag terugblikken op een meer dan behoorlijke prestatie. Hij bleef 90 minuten op het veld wat op zichzelf al hoopgevend is naar de eerstvolgende wedstrijden toe en bovendien heeft hij niets van zijn neus voor doelpunten verloren (is trouwens aan zijn enkel geopereerd, niet aan zijn reukorgaan). Met een tikkeltje meeval had Kristof gisteren wel een goal of 2 kunnen scoren, maar die spaart hij zeker op voor de komende weken.