StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal TWEEDE HELFT OP SPORTKRING MEENEMEN NAAR EERSTE TEGEN HEIST.

De overwinning in Nieuwkerken die er pas in laatste instantie kwam, was er eentje van goudwaarde. De eerste helft was er een om snel te vergeten, de tweede bood wel wat mogelijkheden om verder op te borduren. Met het mes tussen de tanden op het veld komen, de tegenstander verstikken met een goed tempo, kansen afdwingen en verzilveren tegen 50 procent, meer van dat graag ! Maar er waren natuurlijk nog heel wat verbeterpuntjes zoals het scoringspercentage op basis van het aantal kansen optrekken en de paniek na de 1-1 toen we gedurende een tiental minuten kopje onder dreigden te gaan, vermijden. Indien zaterdagavond tegen Heist de draad van de tweede helft in Nieuwkerken weer wordt opgenomen, belooft dit een interessante confrontatie te worden.

Negentig minuten lang was de heroptredende Snelders afgelopen zondag het lichtpunt bij WB en op een voor hem ongewone positie centraal op het middenveld, viel het niet eens op dat Kristof aan zijn eerste minuten competitievoetbal van dit seizoen bezig was. Een buitengewone prestatie die de technische staf en in het bijzonder Snelders zelf, wellicht nog niet in gedachten had. Ook tegen Heist wordt verwacht dat hij de patronen die moeten leiden naar een volgende overwinning, zal uittekenen, maar laten we tot aan de winterstop de lat voor onze peter niet te hoog leggen. Bovendien is het evenmin denkbeeldig dat hij, na maanden individuele en intensieve trainingsarbeid, wordt geconfronteerd met een terugval. Overigens, misschien even de vergelijking doortrekken naar de financiële situatie in de bankenwereld : het is niet zo verstandig om al zijn centen bij één en dezelfde bank te posteren. Anders gezegd : wat supertof dat we weer kunnen beschikken over iemand die in staat is ons definitief op weg te zetten naar betere tijden, maar om nu al meteen alle druk op de schouders van Snellie te leggen, daar hou ik niet zo van.

Heist kende een moeilijke seizoensaanhef en dreigde, geplaagd door een rampzalige blessurelast, een seizoen lang te moeten opboksen tegen het degradatiespook. Maar naarmate de ziekenboeg stelselmatig leeg liep, vrolijkten ook de resultaten verbazend snel op. Dat Heist in staat moet worden geacht een rol van betekenis te vervullen in de terugronde, al was het maar als scherprechter voor de ploegen die meedoen voor de prijzen, bewees het afgelopen weekend door met 1-0 de baas te blijven over Oostende. Trouwens, Heist-speler Bram Criel stond in het tussenseizoen dichtbij een overeenkomst met Waasland-Beveren, maar nadat hij eerst zijn woord had gegeven, krabbelde Bram terug toen hij een verbeterd voorstel kreeg van zijn eigen clubleiding.

Het Heist zoals de sympathieke coach Francis Busgaerts het graag wil zien, is een te vrezen ploeg. Op de negende speeldag van vorig seizoen verloren de Heistenaren met 2-1 op de Freethiel, maar het was voor mij de beste ploeg die ik sinds het verblijf van KSK Beveren en WB in tweede klasse, bezig zag. Tegen WB dat een week later de eerste periodetitel zou binnen rijven, voetbalde Heist een tiental kansen bij mekaar en het was een groot wonder dat onze jongens na goals van Snelders en Kielo-Lezi, drie punten konden toevoegen aan hun totaal. Voor een gelijkaardige wedstrijd (liefst ook met dezelfde afloop), wil ik zaterdagavond al om 19 uur op mijn zitje plaatsnemen, want dan maak ik zeker het koukleumen goed tijdens de wedstrijd.

Na het debakel in Oostende, moest WB op jacht naar een 9 op 9 indien het de zichzelf toebedeelde medefavorietenrol, wil waarmaken. De eerste stap van dit lastig drieluik voor de winterstop, is zondag aarzelend gezet. Met thuis een 18 op 21 tot nu toe, lijken de vooruitzichten met de komst van Heist en Woluwe, hoopgevend. Het zijn echter twee onberekenbare ploegen waarvan niemand hoeft op te kijken wanneer ze in hun huidige vorm, tegen om het even wie, zouden stunten. We zijn dus gewaarschuwd !

Patrick Van Wesemael.