StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Knipoog-Kroaat kost ex-KSKB-speler zijn trainersbaan.
De laatste inkt over de CL match tussen Zagreb en Lyon met als enige slachtoffer Ajax, is lang niet gevloeid. Alles wordt nu toegespitst op het vermoedelijke knipoogje van een Dynamospeler naar een collega van Lyon. Maar naast het gedupeerde Ajax, is er nog een tweede slachtoffer volgens mij. Meteen na de smadelijke 1-7 nederlaag, kreeg de coach van Zagreb Kunoslav Jurcic, een oud-speler van KSK Beveren, zijn C4. In zijn Beverenperiode op de Freethiel niet echt tot ontbolstering gekomen, wel daarna. Rudy Beck heeft er in zijn Gele Ditjes en Blauwe Datjes wel eens iets over geschreven en zal dat wellicht nog opnieuw kunnen opduiken. Ik herinner mij zelfs dat de Boomlange Kroaat nog op een supportersfeestje in ons vorig lokaal ’t Land van Bornem, aanwezig was. Volgens Jan Van Halst, nu zowel op de nationale als de commerciële zenders in Nederland een graag geziene gast in de diverse praatshows over voetbal en ooit nog aangeboden op de Freethiel, zou Jurcic wel eens het slachtoffer kunnen zijn van een complot bij de Dynamospelers die Kunoslav, maar dat is uiteraard niet meer dan een veronderstelling, liever kwijt dan rijk waren. Nu ja, verloor KSK Beveren een paar jaar geleden ook niet met 6-1 in Zagreb ? Toen zorgde bij mijn weten Bjorn Vleminckx met een kopbal voor de enige Wase treffer, maar wie toen bij Geel-Blauw een knipoog heeft getrokken, daar mag misschien ook eens een onderzoek naar starten ! Weet zeker dat de match op televisie werd uitgezonden, dus zoeken maar die videoband.

* Publieke belangstelling op sportavond een flop.
Als het goed is zeggen we het graag, maar als het tegenvalt is het eveneens onze plicht om de waarheid te vertellen. Precies een week geleden ging in het Themacafé onze sportavond door met David Van Hoyweghen, Kristof Lardenoit, Babs Mertens, Luc De Maere en Andy De Dobbelaer als bijzonder goeie praatgasten. Tot daar alles ok, maar wat zwaar tegenviel was de publieke belangstelling. Er waren bijna meer gasten als supporters. Lag de pijnlijke nederlaag in Oostende nog op de maag ? Of is de vrijdagavond geen geschikte dag voor een sportavond ? Maar er zat ook een positief kantje aan voor de weinige bezoekers : die werden verplicht elk een bordje met warme hapjes achter de kiezen te steken.
Laat ik één belangrijk puntje halen uit deze boeiende sportavond.
Er is de laatste tijd veel gemor te horen over het openen van de stadionpoorten tijdens thuiswedstrijden van WB. In principe is er een akkoord tussen de politie en de veiligheidsverantwoordelijke van de club om die poorten vanaf 19 uur te openen, maar in de praktijk loopt dat soms tot een kwartier langer uit wat enerzijds frustraties doet opborrelen bij de wachtenden en anderzijds een impact heeft op de inkomsten van de club, in dit geval het Themacafé. En typisch, de veiligheid verwees tot nu toe altijd met een vermanende vinger naar de politie en wat dachten jullie, de politie betrekt er op zijn beurt opnieuw de mensen van de veiligheid bij. Hun versie is dat de veiligheidsverantwoordelijke pas toestemming geeft om de stadionpoorten te openen zodra elke evacuatiepoort door een steward is ingenomen. Zolang die stewards hun poorten niet hebben ingenomen, kan in principe de veiligheidsverantwoordelijke weigeren om de stadionpoorten te openen. Of het aankaarten op de sportavond van dit probleem al meteen effect zal hebben tegen Heist en Woluwe valt te betwijfelen, maar er komt in het belang van de betrokken partijen, schot in de zaak en zo zien we het graag. Overigens, het opzet van de sportavond is o.a. de mogelijkheid bieden om dit soort ergernissen aan te klagen.

* Nieuwe supportersvereniging krijgt gestalte.
Afgelopen woensdag 7 december, zaten enkele overgebleven supportersclubs van SK Beveren en een aantal nieuw opgerichte clubs, samen rond de tafel om een opvolger te zoeken voor de VZW Supportersvereniging 2300. Er zijn reeds enkele namen bekend, maar met een aantal kandidaten moet nog verder overleg worden gepleegd. We houden jullie uiteraard op de hoogte zodra alle namen beschikbaar zijn.

PVW.