Zaterdagavond heeft WB een zware, maar onverdiende 0-3 nederlaag geleden tegen het Heist van trainer Francis Busgaerts. Geen kwestie van de verdienste van de bezoekers te minimaliseren, want Heist speelde goed georganiseerd, counterde zodra het mogelijk was gevat en het had met Jonathan Ruttens een uitstekende keeper in zijn rangen die een half dozijn gemaakte goals verhinderde.

In mijn voorbeschouwing smeekte ik om de tweede helft van Sportkring Sint-Niklaas mee te nemen naar de eerste tegen Heist en dat gebed werd wonderwel aanhoord door de spelers van WB. Onze jongens speelden een uitstekende eerste helft waarin het de bal prima liet circuleren, een vijftal behoorlijk grote kansen bijeen voetbalde en aan de rust probleemloos met 3-1 had kunnen/moeten voorstaan. De eerste minuten waren echter tekenend voor de hele wedstrijd, want alles wat kon tegenzitten voor de spelers van Dirk Geeraerd, viel negatief uit en alles wat betwistbaar of twijfelachtig was, zat mee voor Heist of werd door scheidsrechter Gert Deckers in hun voordeel beslecht. Er waren amper 5 minuten gespeeld toen een voorzet van Didier schijnbaar met de hand werd beroerd in de zestien van Heist en de hele WB-entourage een strafschop claimde. Zondagavond brachten de beelden op Belgacom-tv meer duidelijkheid : er was letterlijk en figuurlijk weinig aan de hand. In de daaropvolgende perfecte counter, verraste Bram Criel met een houdbaar schot Sam Vermeylen. De trend voor de match was gezet en zo zou het helaas voor WB 90 minuten lang duren. Nagenoeg elke aanvallend ingestelde speler kreeg één of meerdere kansen waardoor men voortdurend het gevoel had dat de gelijkmaker en meer in de koude avondlucht hing, maar hij bleef uit omdat de portier van Heist in een begenadigde dag was en uiteraard zal er ook wel een klein stukje eigen falen hebben meegespeeld. Dikke pech voor WB was er dan nog vroeg in de wedstrijd toen de misschien wel meest regelmatige speler tot nu toe Didier, met een zware blessure moest afgevoerd worden en later op krukken het restant van de match kwam bijwonen. Er wordt gevreesd voor een mediaal of kruisbandletsel waardoor een langdurige onbeschikbaarheid tot het doemscenario behoort.

Het zelfvertrouwen van WB bij aanvang van de tweede helft, was niet aangetast en het trok wederom ten aanval. Het voetbalde opnieuw een paar goeie kansen bij mekaar, maar ondanks dat het scenario van Roeselare nog vers in ons geheugen zat (toen werd een 0-1 ruststand omgebogen naar 2-1 winst), hadden we ook wel iets van : het zal niet voor vandaag zijn. Keerpunt was op het uur een betwistbare strafschop die aan Heist werd toegekend. Sam Vermeylen keerde in eerste instantie de elfmetertrap van Criel, maar moest zich gewonnen geven op de herneming van diezelfde Criel. Vanaf dat moment brak de veer bij de thuisploeg en een vrijschop van Heist werd even later prachtig in doel getrapt, alhoewel ook hier heel wat supporters vonden dat Vermeylen zijn muur niet goed had opgesteld en dus niet vrijuit ging. Ondanks de hopeloze 0-3, bleef dat tikkeltje hoop op een snelle tegengoal en toen de ref een lichttoegekende strafschop floot na fout op Doumbia, waren we er dichtbij. Kristof Snelders was echter minder fortuinlijk dan Criel, want hij vond uitblinker Ruttens van Heist op zijn weg naar de 1-3 en ditmaal werd de hernemende bal vanop een tweetal meter door Kristof over doel geschoten waardoor de wedstrijd op een harde, maar overdreven 0-3 eindigde.

Tijdens de wedstrijd werd meermaals om de C4 van Dirk Geeraerd geroepen. Afgaande op het vertoonde spel in deze wedstrijd, is dat zeker een onterechte eis. WB voetbalde zoals de supporters het graag willen zien en haalde bij momenten het niveau van de match op Aalst en da’s intussen een hele poos geleden. Duimen maar dat de blessure van Didier minder erg uitvalt dan wordt gevreesd, want in dat geval moet de club zeker op zoek naar een vervanger. Winst had WB op een voorlopige tweede plaats gebracht naast Charleroi dat in Tubeke de duimen moest leggen, maar de grote winnaar is alweer Eupen. Hopelijk is de dreun van het verlies tegen volgende week al een beetje verwerkt, want met Woluwe wacht een vergelijkbare tegenstander.