StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Verlaat Seoudi aan de winterstop Waasland-Beveren ?
De ontgoocheling in het kamp van WB zaterdagavond na de verloren wedstrijd tegen Heist, was groot. Goed gespeeld, maar zwaar verloren en er was zo mogelijk nog een verlies dat op termijn zelfs zwaarder kan doorwegen dan het missen van een thuiszege tegen Heist. De blessure van Sebastien Didier zag er diezelfde avond al bijzonder pijnlijk uit en die indruk werd zondagavond op de beelden van Belgacom-tv, alleen maar bevestigd. De kans dat we Sebastien enkele maanden zullen moeten missen, is zeer reëel en als het wat tegenzit, zien we hem dit seizoen zelfs niet meer in actie.
En er viel nog minder goed nieuws te rapen. Mickaël Seoudi begon sterk aan het seizoen en scoorde aan de lopende band. Met 7 goals is de Fransman thans nog steeds onze beste prijsschutter dit seizoen, maar sinds enkele weken vlot het niet meer zo goed bij Mickaël. Het scoren is hij nog niet verleerd, maar zijn spel oogt bijzonder moeizaam en al een paar weken wordt hardop gefluisterd dat dit te maken heeft met het bijna dagelijks pendelen tussen zijn woonplaats in Noord-Frankrijk en Beveren.
Dan zijn er twee mogelijkheden : ofwel verhuist hij naar het Waasland, ofwel wordt in overleg met de club, een einde gemaakt aan zijn contract zodat Seoudi wordt verlost van de 250 kilometer die hij meerdere keren per week moet overbruggen. Volgens de laatste berichten zou het tweede scenario in de maak zijn nu de winterstop in zicht komt.

* Robby Buyens wint Scheldederby, Bart Selleslags timmert stevig aan het kampioenenpad van Berchem.
Zondagnamiddag stond in Breeven het streektreffen tussen KSV Bornem en KSV Temse op het programma. En wat blijkt ? Rode lantaarn Temse is dat kleurtje beu en wil het even bij zwart houden. Met 6 op 6 is Temse immers dit seizoen het zwarte beest van de Klein-Brabanders. In de heenronde verloor Bornem, weliswaar onterecht naar verluidt, met 3-2 in de Schoolstraat te Temse en gisteren verbaasde de mannen van Robby Buyens door een verassende 1-3 overwinning te boeken in Breeven. Temse dicht hiermee de kloof met een aantal ploegen onderaan en Bornem is heel even de pedalen kwijt.
Het huzarenstukje van Berchem wordt met de dag omvangrijker. Als mijn teletekst klopt, heeft de Rooiploeg nu al een kloof van 7 punten geslagen met de nr2 Ternat dat met 2-3 in Mariekerke zegevierde. Zondag won Berchem met 3-1 van Overijse waardoor het zijn thuisreputatie tweewekelijks blijft oppoetsen. Het seizoen startte nochtans moeizaam voor Berchem met op korte tijd enkele gelijke spelen, maar nu is de stoomtrein op dreef geraakt en doet hij in niets meer herinneren aan een NMBS-verleden, want daar durven de locomotieven wel eens sputteren. Geweldig bezig Bart en dit moet jouw, maar ook tal van ex-KSKB’ers ontzettend goed doen. Zal ik er tijdens de winterstop eentje meer drinken in plaats van uw spelers zodat zij in 2012 kunnen verder schrijven aan dit prachtig sprookje ? YB Beveren tot slot kon geen 3 op 3 neerzetten. Zondagnamiddag werd met 0-2 verloren tegen Melsele B. Maar 6 op 9 is ook niet slecht mannen !

PVW.