StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal MOET DIRK GEERAERD ZATERDAG TACTIEK VERANDEREN ?

Hoe zou de spelersgroep een wedstrijd met dubbel gevoel verwerkt hebben ?
Het zijn geen overbodige vragen na de wedstrijd van het voorbije weekend tegen Heist.
Er werd naar behoren gevoetbald en voldoende kansen gecreëerd om minstens een drietal doelpunten te maken, maar in de statistieken staat een droge 0-3 opgetekend.
Er werd ook gevraagd om het ontslag van trainer Geeraerd, maar het zou toch te gek zijn om Dirk verantwoordelijk te stellen voor een scheids die zijn beste dag niet kende, een keeper die de match van zijn leven speelde, een ploeg die na 20 minuten moet worden herschikt na het uitvallen van sterkhouder Didier en ja ook dat is waar, de eigen spelers die in de afwerking beter konden doen. Als dit allemaal de schuld is van Dirk Geeraerd, moet hij dringend een andere job zoeken, want dan is er voor hem nog weinig eer weggelegd.

WS Woluwe is niet de giant killer zoals Heist door de competitie sluipt, maar dat is ook geen vereiste om een onbezorgd seizoen te draaien. Want wat blijkt, onze volgende tegenstander Woluwe, heeft inmiddels al 24 punten verzameld (2 meer dan Heist) en dat is niet mis voor een promovendus die daarenboven met Patric Amoa in het tussenseizoen zijn prijsschutter moest laten gaan naar OHL. In zijn eerste jaar tweede klasse, speelt Woluwe een licht wisselvallig seizoen en dat mag best knap worden genoemd. Het scheerde geen hoge toppen, maar ging evenmin door diepe dalen. Resultaat is een plaatsje onderaan in de linkerkolom, maar een paar weken geleden leunde het zelfs dichtbij de subtop aan.

De kennismaking van WS Woluwe met tweede klasse, was uitgerekend tegen WB op de eerste speeldag. WB speelde een uitmuntende eerste helft, een iets mindere tweede, maar met wat meeval had de thuisploeg de 1-3 eindstand, een ander aanzien kunnen geven.
De aanpassing een reeks hoger verliep daarna nog een tijdje stroef, maar Woluwe herpakte zich uitstekend en zette een inhaalrace neer die voorbij de middenmoot eindigde.
De balans van de laatste twee wedstrijden is met 0 op 6 ongunstig, maar Woluwe blijft een gevaarlijke tegenstander met enkele individueel sterke voetballers. Afgelopen weekend verloor het zwaar met 4-0 in Oostende, maar dat zijn cijfers die WB vertrouwd in de oren klinken als het gaat over ons laatste uitstap naar de kust.

Er zijn 17 wedstrijden gespeeld en WB telt in de rangschikking 30 punten. Dat zijn er precies evenveel als vorig seizoen na hetzelfde aantal matchen. En na een al schrale puntenoogst in november en december, is dit de balans voor de maanden januari en februari van vorig seizoen : WB-Doornik 0-0, Bergen-WB 3-3, WB-Boom 1-1, WB-Antwerp 1-1, Tienen-WB 0-0 en Lommel-WB 2-1. Pas op 25 februari werd opnieuw met winst aangeknoopt na een 1-2 overwinning in Roeselare. Kortom, beter doen dan vorig seizoen in deze cruciale maanden, moet mogelijk zijn. De 9 op 9 tot aan de jaarwisseling, zit er uiteraard niet meer in, dus gaan voor de 6 op 9, zeg maar schade beperken.

En zou Dirk Geeraerd een andere voorbereiding prefereren na de 0-3 tegen heist ?
Het lijkt toch onwaarschijnlijk dat wederom een wedstrijd van het caliber Heist, niet met een driepunter zou worden beloond. Maar natuurlijk is er niet de minste garantie dat ook ditmaal een serie doelkansen wordt bijeengevoetbald en is het perfect mogelijk dat de helft van dat aantal, volstaat om een vlotte overwinning te boeken. De terugronde inzetten op dezelfde wijze zoals de heenronde begon en dus 2011 besluiten met een symbolische overwinning (het was immers een prachtig jaar), het zou mooi zijn.
En zou het er nog inzitten dat de blessure van Didier minder erg is dan gevreesd ?
Vrijdag weet hij meer over de onderzoeken die dinsdag in het ziekenhuis plaatsvonden, maar ik ben bang dat de diagnose even pijnlijk zal zijn als zijn lichamelijke ongemakken.

Patrick Van Wesemael.