StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sebastien Didier voor lang out.
Op zichzelf heeft WB dit seizoen niet te klagen over een grote blessurelast, maar als we er eentje hebben, is het meteen goed raak. Na Kristof Snelders en Michaël Clepkens, heeft Sebastien nu de weinig benijdenswaardige eer om de volgende in het rijtje te zijn.
Zaterdag toen met de 20ste minuut in zicht, Sebastien geblesseerd op het veld lag, werd meteen de ernst van de blessure duidelijk. Het wachten op de officiële diagnose was een kwestie van tijd en gisteren viel het pijnlijke verdict. Kruisbandblessure met de nodige complicaties en een voorziene afwezigheid tot het einde van het seizoen.
Klein drama voor de trainer, want Didier heeft zich op korte tijd ontpopt tot een onmisbare speler. De perfecte targetman, 90 minuten wroetend en zijn immer noeste arbeid verdelend over alle stroken van het veld. Met conditionele achterstand begonnen aan het seizoen vanwege in principe aan de start bij derdeklasser Turnhout, maar in laatste instantie gehaald toen de onderhandelingen met Jeroen Ketting spaak liepen. Sebas is zonder twijfel de beste speler van de heenronde en voor iemand die pas 5 maanden geleden de stap naar een reeks hoger heeft gezet, liet dat het allerbeste verhopen voor de toekomst. Die hoop moeten we niet laten varen, maar het is bijzonder jammer dat hij zijn progressiemarge gestaakt ziet door deze uiterst vervelende blessure.
We wensen Sebastien ontzettend veel sterkte toe in de moeilijke periode die voor de deur staat. Gedurende een lange revalidatie is een speler vaak op zichzelf aangewezen om aan de weg terug te timmeren. Ik ken Sebas niet persoonlijk, maar wetende met welke verbeten inzet hij telkens tussen de lijnen loopt, reken ik erop dat hij deze zware periode goed zal doorkomen. Bonne chance ami !

* Duimen voor Charleroi of KVO in tweede periodekampioenschap.
Ik ben absoluut geen specialist in de reglementering van de eindronde, maar afgaande op wat nr10.be hieromtrent publiceert, wordt het zaak om de komende 5 wedstrijden, hoe raar het ook mag klinken, een beetje te supporteren voor Charleroi of Oostende als het gaat over het binnenhalen van het tweede periodekampioenschap.
Ook Heist en Aalst zijn hiervoor nog in de running, maar hoe graag ik het deze sympathieke clubs wil gunnen, voor WB is het interessanter dat bv. Charleroi of Oostende (2 clubs die wellicht dicht gaan eindigen in het reguliere kampioenschap), een periodetitel zouden pakken. Momenteel totaliseert Oostende 16 punten op 21, Lommel heeft er 14 en daarna volgen Heist en Aalst met 13. Eupen zit daar ergens tussen, maar dat heeft minder belang omdat de Oostkantonners de eerste periodetitel reeds op zak staken. En met 5 punten achterstand op Oostende en meerdere kapers op de kust, moeten de kansen van WB met 11 op 21, eerder als gering worden ingeschat.
Ach ja, laat ons gewoon van speeldag tot speeldag bekijken in de rotsvaste overtuiging dat nog héél véél mogelijk is, op voorwaarde dat uitschuivers zoals tegen Heist, worden geband.

PVW.