StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg WINTERSTOP KOMT ZEER GELEGEN.

Ook Woluwe kan WB beletten om te scoren.
Ik hield het niet voor mogelijk dat Waasland-Beveren een tweede wedstrijd na mekaar een meer dan deftige partij op de mat legt en wederom zijn groot overwicht vergeet uit te drukken in doelpunten. Waar Heist vorige week nog enkele keren gevat kon tegenprikken, bleef het weerwerk van Woluwe beperkt tot één reuzekans in elke helft. In de eerste helft kon Vermeylen knap redden op een kopbal na hoekschop en een tiental minuten voor tijd werd een poging van de bezoekers volgens velen zelfs achter de lijn, alsnog gepareerd door opnieuw Sam Vermeylen. We waren er dit seizoen nog niet in geslaagd een tegenstander 90 minuten te domineren, maar zaterdag jl. was het zover en het scheelde maar weinig of we hadden nog het spreekwoordelijke deksel op de neus gekregen.

Het is zinloos stuk voor stuk de gecreëerde kansen hier nog eens uit de doeken te doen, want dat zou ons werkelijk te ver leiden. Net zoals tegen Heist, was er voor de bezoekende portier een hoofdrol weggelegd en da’s leuk voor de man in kwestie, maar ergerlijk voor de supporters van WB. In die mate zelfs dat, ondanks het feit dat de trainer en zijn spelers niks te verwijten valt, we ons moeten afvragen of we de hand niet een deel op eigen boezem moeten leggen.
Het is te dikwijls “net niet” en de talrijke ballen die de keeper de laatste weken op het nippertje onschadelijk kan maken, vlogen er in het begin van het seizoen moeiteloos binnen. Het is toch geen toeval dat achtereenvolgens de doelmannen van Sportkring Sint-Niklaas, Heist en Woluwe, zich tot “man van de match” konden kronen (al leverde dat voor Willockx van Sportkring, net geen punten op).

Is de frisheid en scherpte voor doel zoek ? Het moet zijn, want het is veelzeggend dat ik iemand na de wedstrijd hoorde opmerken : “de spelers hebben voor Geeraerd gespeeld, want er was absoluut geen gebrek aan inzet.” En zo was het werkelijk : meer dan een handvol goeie kansen, bij momenten prima combinaties en ruim voldoende wilskracht om de wedstrijd tegen Woluwe, met spreekwoordelijk gemak te winnen. Een schrale 1 op 6 thuis tegen haalbare tegenstanders, is het bedroevend resultaat met als niet onbelangrijk gevolg een bijna onmogelijk te dichten kloof met Eupen. Het gat met de nummers 2 en 3 (Charleroi en Oostende) is daarentegen met 5 punten verschil, overbrugbaar mits een sterke terugronde.
Een vreemde vaststelling hierbij is dat, als we de afgelopen 3 matchen zouden beoordelen over 6 speelhelften, minstens 4 en misschien wel 5 times, er goed tot zeer goed gevoetbald werd. Raar, maar voetballend was de tweede helft in Nieuwkerken en daaropvolgend de wedstrijden tegen Heist en Woluwe, hoopgevend, maar de punten ontbraken. De thuiswedstrijden tegen Tubeke en Roeselare die wel werden gewonnen, was er echter veel minder te beleven, maar die leverden WB wel kostbare overwinningen op.

Het worden dus drukke tijden in de WB-bestuurskamer, want een aantal jongens kreeg te horen dat ze, in het belang van alle betrokken partijen, andere oorden mogen opzoeken.
Anderzijds wordt verwacht dat sowieso een vervanger voor de onfortuinlijke Didier naar de Freethiel komt en dat er daarenboven nog een tweetal spelers de ploeg zal komen versterken. Kortom, er zal heel wat bedrijvigheid heersen op en rond het Stadionplein in de hoop dat we ons na de winterstop meer als eindrondekandidaat kunnen profileren, want dat lef heeft, behalve in de bestuurskamer en supporterskringen, in de heenronde te vaak ontbroken. Charleroi was gisteren onthoofd in Tienen door het ontbreken van een aantal spelers, maar roept voor de wedstrijd dat het alle offensieve registers zal opentrekken in het Bergéstadion.
Die stoutmoedigheid heb ik bij ons te weinig opgemerkt bij de sportieve leiding.
En persoonlijk deel ik niet helemaal de mening van heel wat supporters dat het bestuur zijn aankopen te veel heeft georiënteerd bij ploegen uit de onderste regionen in tweede klasse die daar de vrijheid genoten om hun 10 goals te maken (Didier, De Silva en Seoudi). Dit zijn stuk voor stuk jongens die begin de 20 zijn, die het voordeel van de twijfel genieten en de potentie hebben om het na een aanpassingsperiode die voor de ene al wat langer zal duren dan voor de andere, te maken. Bij Didier is die progressie nog het beste waar te nemen. Verdienstelijk, maar onopvallend begonnen vanwege een conditionele achterstand, echter de voorbije maanden bijna wekelijks bij de uitblinkers terug te vinden.
En de Seoudi van de 5 eerste competitiematchen, die mocht er toch ook zijn.
Wellicht hebben andere oorzaken meegespeeld waarom hij daarna is teruggevallen.
Nu ja, we leven in een vrij land waarin eenieder recht heeft op zijn mening en in het voetbal levert dat vaak bijzonder uiteenlopende en boeiende commentaren op.

O ja, toch maar vermelden dat WB-Woluwe op een brilscore eindigde en dat de gastheren daarmee veel te weinig kregen.

Patrick Van Wesemael.