StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Seoudi zou dan toch op de Freethiel blijven.
Er circuleren al enkele dagen berichten dat Mickaël Seoudi aan de winterstop WB zou verlaten om dichter bij huis te gaan voetballen, maar blijkbaar berusten die op onjuiste informatie. Ja, het klopt dat Mickaël een gevoelige jongen is die er last van heeft dat supporters afkeurend fluiten bij een slechte balbehandeling en het klopt ook dat de afstand die Seoudi dagelijks moet afleggen met de wagen, behoorlijk doorweegt. Die ongemakken werden in een gesprek zowel met de trainer als met de manager aan de kaak gesteld, maar het is uit de lucht gegrepen dat onze huidige topscoorder zijn laatste wedstrijden voor WB heeft gespeeld. Meer zelfs, Micka wil zo snel als mogelijk de draad weer opnemen met de competitieaanhef toen hij op korte tijd de supporters kon overtuigen van zijn grote voetbalmogelijkheden. Goed nieuws dus, want ik ben er van overtuigd dat een frisse Seoudi een ambitieuze tweedeklasser heel wat nuttige diensten kan bewijzen.

* Berchem boven.
Met een straatlengte voorsprong (liefst 10 punten), danst Berchem op de winterstop af. Ex-Beverencoach Bart Selleslags is een man met ambitie, maar dat het allemaal zo’n vaart zou lopen, heeft ook hij in zijn wildste dromen niet zien aankomen. Zondag moest Londerzeel met 2-1 voor de bijl waardoor de Rooiploeg een serietje neerzet om U tegen te zeggen. Ik durf niet eens meer een bezoekje voor een match van Berchem reserveren, want ik heb mij nooit een successupporter gevoeld, maar Berchem is wel goed bezig de succesploeg van bevordering te worden. Als een diesel gestart en straks wellicht als een TGV eindigen, zelden is de stempel van een trainer zo herkenbaar geweest. YB Beveren deelt hetzelfde dalletje met Waasland-Beveren. Afgelopen zondag werd 1-1 gelijk gespeeld met H. Waasmunster dat in de rangschikking een puntje minder heeft.

* Wesley Sonck naar WB ? De grap van het jaar ?
Al een dikke maand valt geregeld de naam van Wesley Sonck als speler die tijdens de winterstop naar de Freethiel zou gehaald worden om de weg naar boven in te zetten. Sportief zou dit ongetwijfeld een schot in de roos betekenen, maar wie de spaarzaamheid van Poppe en Co kent, zal dit soort berichtgeving als pure sensatie het ene oor in en het andere oor uit, laten passeren. De vraag die men zich hierbij moet stellen is,wie stuurt dit soort kwakkels de wereld in ? Vaak worden de managers van de spelers met de vinger gewezen, maar het is toch ondenkbaar dat de omgeving van Sonck vragende partij is om de naam van Wesley te linken aan Waasland-Beveren. Of zou er in het Kalloo-dok een vrachtschip aangemeerd liggen met geldcontainers bestemd voor Waasland-Beveren ? Misschien is er toch één voordeel aan dit soort geruchten, nl. het is een dankbaar gegeven om tijdens de winterstop te weten wat publiceren op onze website.

PVW.