StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanaf volgend seizoen ook 7 bankzitters in tweede klasse.
Met ingang van het seizoen 2012-2013, mogen de tweedeklassers maximum 7 spelers op de bank zetten. Enerzijds een dure zaak voor de clubs omdat zij hierdoor meer winstpremies moeten uitkeren, maar anderzijds goed nieuws voor de coaches die, vooral de ploegen met een ruime kern, wekelijks een aantal jongens moesten ontgoochelen.
En uiteraard is geen enkele ploeg verplicht telkens gebruik te maken van de volledige bezetting van de bank. Ik veronderstel dat ploegen diie het niet al te breed hebben, in samenspraak met de trainer bv., gewoon zoals nu hun 4 spelers op de bank kunne laten plaatsnemen uit besparingsoogpunt.

* WB heeft licentie voor volgend seizoen binnen.
In het verleden hebben de supporters van KSK Beveren rond deze tijd wel eens vaker slapeloze nachten gehad omdat de licentie maar niet in de brievenbus wou vallen.
En als de postbode dan toch langs kwam met de bewuste enveloppe, zat daarin meestal een brief met weinig verheugend nieuws waardoor een verantwoordelijke van de club telkens in de Houba De Strooperlaan bijkomende info moest gaan verstrekken.
Gelukkig kan de fusieclub beter papieren voorleggen, maar dat was uiteraaard ook het hele opzet van de nieuwe samenwerking. Dinsdag kreeg Waasland-Beveren alvast goed nieuws te horen van de licentiecommissie en naar verluidt is dat geen evidentie.
Meerdere clubs, er wordt zelfs gezegd bijna de helft, zou de komende winterstop geen transfers mogen doen.

PVW.