* WB krijgt herkansing voor uitschuivers tegen Heist en Woluwe.
Punten die men te grabbelen gooit, kan men onmogelijk recupereren, laat daar geen misverstand over bestaan, want kwijt is kwijt. Toch heeft WB woensdagavond goede zaken gedaan zonder zelf te moeten spelen. Drie vooruitgeschoven wedstrijden van de 19de speeldag in tweede klasse, leverden resultaten op die perspectief bieden voor WB om in zijn eerste wedstrijd van 2012 uit bij Brussels, iets goed te maken in de rangschikking. Niet onbelangrijke voorwaarde is uiteraard dat er dan wel wordt gewonnen in de hoofdstad en dat is ver van evident aangezien datzelfde Brussels afgelopen weekend eventjes 0-0 ging spelen in Oostende.

Als we er van uitgaan dat Eupen onbedreigd op de kampioenstitel afstevent en WB zijn doel heeeft bijgesteld tot het spelen van de eindronde, dan is de 3-0 overwinning van Eupen tegen Antwerp, geen slechte zaak. Ik heb de wedstrijd op Belgacom-Tv kunnen volgen en moet eerlijk bekennen dat de scheids alleszins niet in het voordeel van de “ploeg van ’t stad” floot. In de eerste helft keurde de man in het zwart een geldig doelpunt van Guy Dufour af en na rust konden de bezoekers ook aanspraak maken op een zuivere strafschop. In het slot van de wedstrijd vond Antwerp nog een keer de paal op weg naar de aansluitingstreffer.
Boussu Dour snoepte 2 belangrijke punten af van Oostende en eigenlijk hadden het er drie kunnen zijn, want de Henegouwers liepen tot 2-0 uit. In het tweede gedeelte van de tweede helft, konden de kustboys de schade beperken en nog een puntje uit de brand slepen.
Lommel deelde de punten met Dender en ook dat is een meevaller. Als WB in Brussels voor de 3 punten gaat en in zijn opzet slaagt, kan dat misschien het begin van een inhaalrace betekenen. Zo eindigt 2012 toch nog een beetje positief, maar het is misschien symbolisch dat de verdienste WB niet toekomt.