StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Helft van de thuiswedstrijden op vrijdag in 2012 ligt definitief vast.
Het initiatief van manager Poppe om zijn oor bij de supporters te luisteren te leggen ivm het verplaatsen van een zestal thuiswedstrijden naar aanleiding van de samenwerking met Belgacom, was blijkbaar een eerste van meerdere stappen. Elke komende tegenstander op de Freethiel, moet blijkbaar zijn akkoord geven om op vrijdagavond te spelen. Van de 6 vooropgestelde vrijdagavondmatchen op de Freethiel, liggen er nu 3 definitief vast. Op 13 januari om 20.30 uur, iets minder dus dan een week na de match in Brussels, zakt Boussu Dour naar het Stadionplein in Beveren af. Op 10 februari, eveneens om 20.30 uur, komt mederevelatie Lommel naar het Waasland en 2 weken later op vrijdagavond 24 februari om 20.30 uur, wacht met Visé een volgende lastig te bekampen tegenstander. Het is de bedoeling om ook de wedstrijden tegen Tienen, Dender en Oostende op een vrijdagavond te laten doorgaan, maar het akkoord met de clubs is nog niet binnen. De laatste speeldagen van het tweede en derde periodekampioenschap, dat zijn voor WB de matchen tegen Aalst en Sportkring Sint-Niklaas, blijven behouden op een zondagnamiddag. Met dank aan Ronny VDB en secretaris André Opgenhaffen voor de info.

* Onze peter wil het rustig houden tijdens de eindejaarsperiode.
De spelers van WB hebben nu even vrij en daarom maar even gevraagd aan Kristof Snelders of hij in dat weekje andere oorden opzoekt. Kristof plant enkel een dagje Efteling met de kinderen. Heel bescheiden dus, maar zo kennen we onze peter natuurlijk.

* Vreemd verhaal van Dirk Geeraerd op nr10.be
Blijkbaar worden de supporters op Waasland-Beveren, beter ingelicht dan de trainer.
Al een dikke maand circuleert de naam van Wesley Sonck op en rond de Freethiel, maar onze coach beweert pas vorige week voor het eerst de naam van Wesley te hebben opgevangen. Bijkomend raar is zijn opmerking dat topspelers in derde zoals Somé (La Louvière) en Benassar (Dessel), niet meer haalbaar zijn voor tweede klasse. Sonck wel ?
Zou Sonck dan niet beter afzakken naar derde als er daar meer te verdienen valt ?
En wat zou de sportieve inbreng nog zijn van Sonck in een ploeg als Waasland-Beveren ?
Of zou het eerder de bedoeling zijn Sonck binnen te halen om regelmatig de tent op zijn kop te zetten en voor de “goede sfeer” te zorgen. We hebben een brave groep en misschien moet af en toe wel eens de knuppel in het hoenderhok worden gegooid en dan wil Sonck zich ongetwijfeld graag kandidaat stellen. Alle gekheid op een stokje : natuurlijk kan een man met zoveel kwaliteiten en ervaring als Sonck, elke spelersgroep beter maken, maar het is een publiek geheim dat Wesley niet de gemakkelijkste jongen is als er beslissingen worden genomen die niet in zijn voordeel uitdraaien.
Verder zit Geeraerd Van Minnebruggen aan te prijzen als overal in tweede en derde bruikbaar, maar in welke reeks speelt WB nu weer ? Als onze ploeg de voorbije weken de pannen van het dak had gespeeld, zou ik best begrijpen dat Matti tevergeefs op zijn voetbalhonger bleef zitten, maar in een ploeg die voortdurend zoekend was naar zichzelf, had Van Minnebruggen ook wel eens een kans verdiend. Dat Verhoeven, De Wilde en Bou-Sfia mogen vertrekken, vind ik vooral voor laatstgenoemde jammer, maar misschien is het voor deze jongens de beste oplossing. Nicholas Tamsin geniet het voordeel van de twijfel en over Jonahtan Rowell wordt met geen woord gerept. Of zijn ze vergeten dat die daar nog speelt ? Sarki moet vrezen voor een vroegtijdig vertrek. Vreemd, maar ook vorig seizoen werden een heel pak spelers aangetrokken die kort daarna roemloos langs de achterdeur mochten vertrekken. Het scenario lijkt zich dus te herhalen, maar ergens kan ik de politiek van de club op dat vlak wel begrijpen. Indien één van deze jongens was doorgebroken, was het financieel totaalplaatje vermoedelijk al in balans en die politiek doet mij herinneren aan het grote SK Beveren. En voor wie er mocht aan twijfelen : ik blijf Dirk Geeraerd een bijzonder goeie trainer vinden, maar af en toe dreigt hij zichzelf eens te verliezen en wordt hij onvoorspelbaar. Niet vergeten dat hij de man was die vanaf het begin heeft gewaarschuwd dat het bestuur op basis van de “vele” aankopen, de lat misschien te hoog heeft gelegd.
Het ware mogelijks verstandiger geweest de helft minder transfers te doen, maar dan jongens met net iets meer maturiteit voor top tweede klasse. En over dat schot in de roos, de onfortuinlijke Didier was goed op weg om dat te worden.

PVW.