StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Alex Czerniatynski volgt Chris Andries op bij Sportkring Sint-Niklaas.
Voorzitter Guido Van Lijsebetten van Sportkring wordt stilaan nerveus nu de verhoopte resultaten uitblijven en heeft meteen bij het begin van 2012, orde op zaken gesteld.
Chris Andries die op zijn beurt al Regi Van Acker was komen vervangen, moet opnieuw naar de politieschool (hij is daar overigens nooit weg geweest) en hij wordt opgevolgd door een oude bekende uit de KSK-Beverenfamilie. Alex Czerniatynski die na de faling van Olympic Charleroi (derde klasse) sinds november werkloos moest toekijken, mag een heel stuk dichter bij huis aan de slag en heeft bij Sportkring wellicht de opdracht gekregen om de ploeg in tweede klasse te houden. De Rumstenaar kan met Coulibaly (KV Mechelen) en Munyaneza (Woluwe) op bijkomende versterking rekenen die hem moeten helpen om de beoogde doelstelling te realiseren. Overigens, de 3 kandidaat-opvolgers voor Andries (zelf ook ex-Beveren), hadden elk een verleden met ofwel Beveren, ofwel Waasland.
Robby Buyens doorliep de jeugdreeksen op de Freethiel toen er nog heel wat grote jongens rondliepen op de heilige grond aan de Klapperstraat. Later zou de Temsenaar heel wat selecties voor het eerste elftal verzamelen. De tweede kandidaat was Bart De Roover. Hij stapte niet in het fusieverhaal en ruilde RS Waasland voor Zulte-Waregem.
De derde kandidaat die het dus haalde, hoef ik evenmin voor te stellen. Czernia oogstte op de Freethiel veel sympathie als mens, maar sportief kreeg hij de locomotief nooit voor langere duur op het juiste spoor, maar daar waren uiteraard meerdere goede redenen voor. Dat hij met Olympic van de klavers naar de biezen verhuisde en vaker op de arbeidsrechtbank van Charleroi vertoefde dan op het oefenveld, moet hem bijzonder veel pijn hebben gedaan. Alleen al daarom gun ik hem deze job dichterbij huis, want op zijn centen zal hij bij Van Lijsebetten nooit lang moeten wachten. En natuurlijk gun ik het Robby minstens evenveel, maar Buyens vindt heus wel snel onderdak.

* Jeffrey Rentmeister komt waarschijnlijk nog eens op bezoek.
Gisteren tekende Jeffrey Rentmeister een overeenkomst met reeksgenoot Wezet. KSK Beveren haalde Jeffrey een paar jaar geleden weg bij Eupen, maar ondanks zijn vele kwaliteiten, kon hij de grote doorbraak nooit forceren. Rentmeister bulkt van talent, maar op karakterieel vlak zit het niet altijd goed. Hierdoor ging hij meermaals in de clinch met voorzitter Dirk Verelst (wie niet in die turbulente periode) en dat kostte de club geld. Want in plaats van hem met winst te kunnen doorverkopen, werd hij als “rotte appel” gedumpt. Met Luciano Olguin ging het net zo.

* Dieter Van Tornhout was bijna WB-boy.
Gelukkig spreken spelersmakelaars af en toe eens uit de biecht.
Volgens de website nr10.be en de makelaar van Dieter Van Tornhout, was de overgang van de spits naar de Freethiel zo goed als in kannen en kruiken, toen plots Jürgen Cavens op de proppen kwam. De gewezen belofte van Club Brugge zit momenteel onder contract bij een Cypriotische ploeg, maar keert wellicht liever terug naar België. Volgens zijn manager staan de eersteklassers in de rij om de ex-speler van Roda en Maastricht in te lijven, maar ik vrees dat het zo’n vaart niet zal lopen.

* Ex-KSKB’er zet Arsenal een hak.
Vorig weekend zat al vol van de verassingen in de Engelse Premier League en ook de volgende speeldag die gisteren werd ingezet, lijkt zijn duit in het zakje te doen.
Zo leek er voor het Arsenal van Gervinho in de eerste helft bij Fulham geen vuiltje aan de lucht, maar de 0-1 ruststand werd in de slotfase compleet uit handen gegeven.
De mannen van coach Martin Jol, Moussa Dembele, Bryan Ruiz en Steven Sidwell, speelden een ijzersterke tweede helft en wonnen uiteindelijk niet eens onverdiend met 2-1. De gelijkmaker van Fulham werd gescoord door Steven Sidwell en die roodharige middenvelder vertoefde destijds een paar maanden op de Freethiel. Samen met Stack en John Hals werd Sidwell door Arsenal uitgeleend aan KSK Beveren, maar Herman Helleputte zag het niet zo zitten met Sidwell waardoor die vervroegd een kaartje retour Londen kreeg. Voor Bjorn Vleminckx zal dit verhaal vertrouwd in de oren klinken, maar zijn kaartje was slechts geldig tot Oostende. Overigens, Gervinho speelde een degelijke eerste helft, miste een tweetal opgelegde kansen en ging in het tweede bedrijf met het hele elftal mee ten onder. Vanavond wordt het programma in Engeland vervolgd met de interessante affiche Newcastle-Manchester United en morgen woensdag krijgen Yaya Touré en Vincent Company het bezoek van Liverpool.

PVW.