StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Touré uitblinker, Company beste man !
Niet vandaag zoals ik gisteren verkeerdelijk melding maakte, maar dinsdagavond stond het duel tussen leider Manchester City en Liverpool op het programma. De thuisploeg boekte een verdiende en al bij al gemakkelijke 3-0 overwinning. Afrikaans voetballer van het jaar Yaya Touré zorgde met een kopbal op hoekschop voor de 2-0 en met een persoonlijke inspanning voor de 3-0 eindstand. Zijn vertrek naar de Afrika Cup over 2 weken zal hem ongetwijfeld laten voelen, maar uiteraard is de kern van City voldoende ruim om hem een paar weken te laten schitteren op het Afrikaans landenkampioenschap. Gisteren stond ook broer Colo nog eens in de ploeg en dat was toch weer even geleden. Company speelde een feilloze partij en werd volgens Radio1 deze morgen uitgeroepen tot de beste man van de wedstrijd. Vanavond krijgt stadsgenoot United in Newcastle de gelegenheid om weer langszij te komen met City.

* Matti Van Minnebruggen straks aan de Champagne ?
Deels pech en deels een gebrek aan vertrouwen bij de technische staf, zijn er de oorzaak van dat de wegen van Matti Van Minnebruggen en Waasland-Beveren, scheiden.
Zulke spelers gunt men graag een mooie transfer en dat is zijn overgang naar de fiere leider in vierde klasse B, zeker het geval. IN Berchem komt Matti in een warm nest terecht bij een coach die weet hoe jonge talenten aan te pakken, daar kan Joachim Van Damme over meepraten. Van Minnebruggen is zonder twijfel een aanwinst voor de mannen van trainer Bart Selleslags die hiermee hun titelambities onderstrepen. En met een straatlengte voorsprong in de rangschikking, zit de kans er dik in dat Matti straks mee aan de Champagne mag, of hoe een bijna verloren seizoen alsnog in schoonheid kan eindigen.
Vorig weekend verscheen in GVA het bericht dat ook Anouar Bou-Sfia naar het Rooi zou trekken, maar volgens mijn informatie heeft die inmiddels getekend bij het Nederlandse Hoek.
En nu Alex Czerniatynski de sportieve touwtjes in handen heeft bij de buren van SK Sint-Niklaas, zou het mij niets verbazen dat Guido Van Lijsebetten een bod uitbrengt op Jonathan Rowell. De Engelsman maakte bij Olympic furore onder leiding van Czernia, maar omwille van de ondertussen fataal geworden financiële problemen bij de Henegouwers, kon Rowell transfervrij vertrekken in Charleroi. Ook Jonathan kwam tot nu toe weinig aan spelen toe en dat mag best zonde worden genoemd voor een voetballer die over de capaciteiten beschikt beter te doen dan zijn noeste arbeid bij de beloften te etaleren.
Blijft nog over Vincenzo Verhoeven. Die werd, net als Matti en Anouar, naar de B-kern verwezen. Hij wil graag aan voetballen toekomen op een hoger niveau dan de reserven, maar voor veel ploegen geldt : uit het oog, uit het hart. Weinig spelen doet de belangstelling sterk afnemen en Vincenzo is er zich terdege van bewust dat de ploegen niet staan aan te schuiven voor een speler die begin januari nog amper aan de bak is gekomen.

PVW.