StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal EINDEJAARSCADEAUS IN BRUSSELS COMPENSEREN.

De krappe 1-2 winst op 4 december in de Meesterstraat te Nieuwkerken, liet een sterke eindspurt vermoeden voor het uitstekende jaar 2011, maar uit de bocht gaan in een spurt is altijd pijnlijk en dat overkwam WB in de 2 thuiswedstrijden net voor de winterstop tegen Heist en Woluwe die normaliter een 6 op 6 moesten opleveren. Het werd 1 op 6 en da’s zachtjes uitgedrukt een veel te karige oogst met het oog op het verbeteren van ons klassement. Vervelend ook, want de hele entourage van WB is hierdoor met een wat wrang gevoel de korte winterstop ingegaan en het is nooit prettig om met dat slecht gevoel aan de andere kant van de jaarwisseling, de draad weer te moeten opnemen.

Een te magere oogst tegen Heist en Woluwe, dat wel, maar vreemd genoeg brachten de mannen van Dirk Geeraerd uitgerekend in deze 2 partijen, hun betere voetbal van dit seizoen op de groene rechthoek. En ja, ook dat is voetbal : keepers die de match van hun leven spelen, ballen die de voorkeur geven aan het doelkader in plaats van het geviseerde net of spelers die een niet te missen kans toch de nek omwringen, het zijn herkenbare situaties die zich meestal voordoen op momenten dat het wat minder gaat. Jammer, want precies het ontbreken van dat tikkeltje meeval, kan voldoende zijn om een speler weer aan het nodige vertrouwen te helpen of ruimer gezien, de verhoopte déklik binnen een elftal bewerkstelligen.

De opvallendste veranderingen rondom de winterstop, zijn het langdurig uitvallen van Sebastien Didier kort voor de kerstvakantie en het aantrekken van Jürgen Cavens op het einde van deze onderbreking. Of hierdoor het evenwicht in het elftal wederom hersteld is, zal de toekomst leren, maar het heeft er alle schijn van dat WB nog minstens één versterking najaagt. Een controlerende middenvelder zou prioriteit genieten op een louter offensieve kracht. Het vertrek van Tamsin, Bou-Sfia, Van Minnebruggen en Verhoeven (voor de laatste is dat nog niet helemaal zeker), zou in de praktijk weinig invloed mogen hebben op de eerste ploeg, want spijtig genoeg voor betrokken spelers, hebben zij nooit het vertrouwen gekregen waarop elke speler bij aanvang van de voorbereiding, hoopt. Het argument dat ze het dan maar bij de reserven moesten bewijzen, snijdt weinig hout, want als zij het daar goed hadden gedaan, zouden hun prestaties worden afgedaan als “het is maar bij de reserven”.

WB mag 2012 beginnen met de lastige uitwedstrijd bij Brussels. Dat kende onder leiding van Michel De Wolf een eerder moeizame start, maar sinds die werd ontslagen, zit de club van voorzitter Johan Vermeersch, onmiskenbaar in de lift. Het laatste resultaat van Brussels in 2011 was er eentje dat mocht gezien worden. In het Oostendse Albertparkstadion werd heel knap 0-0 gespeeld en dat lijkt mij een goeie basis om 2012 mee aan te vangen. Met dat resultaat zou WB na de uitschuivers tegen Heist en Woluwe, niet tevreden mogen zijn. Omdat in een drietal vooruitgeschoven wedstrijden van de negentiende speeldag net voor Kerstmis, de resultaten voor WB best meevielen, kan mits winst in Brussels de opgelopen schade van eind 2011, enigszins worden beperkt. Maar het was natuurlijk plezanter geweest om zaterdag te profiteren in plaats van de schade te beperken.

Alle ogen zullen zaterdag gericht zijn op Jürgen Cavens, of zou die op de bank vertrekken ? Op zijn schouders rust alvast een redelijke druk, want in tegenstelling tot de jongens die in het tussenseizoen naar de Freethiel afzakten, is Jürgen wel iemand met een reputatie en een mooie erelijst. Kan Cavens een aarzelend WB op sleeptouw nemen, heeft de korte rustpauze een positieve invloed op de spelersgroep, is Doumbia in staat evengoed of beter te doen dan Verbiest, zal Seoudi opnieuw de bepalende speler van het competitiebegin worden, speelt Van Hoey weer als vorig seizoen op zijn vertrouwde linksachter nu Diallo naar de Afrika Cup vertrekt, neemt Clepkens wederom zijn plaats in onder de lat, staan De Silva, Van Damme en Paulussen aan de vooravond van hun definitieve doorbraak, trekt Jean-Paul eindelijk zijn trukkendoos wat regelmatiger open, ziet Dirk Geeraerd door de bomen weer het bos nu zijn A-kern is uitgedund en gooit Jan Masureel niet enkel ver, maar ook hoge ogen bij de supporters, het zijn interessante vragen die, indien het merendeel van de antwoorden “ja” is, WB haast zeker naar de eindronde zullen stuwen. Geef toe, supporter zijn, het is een bestaan met veel onzekerheden, maar wel boeiend !

Patrick Van Wesemael.