StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bedankt peter.
Neen, ik heb het niet over Kristof Snelders, peter van Den Belly’s, maar over bloedverwant Thomas Van Wesemael. Woensdag bij het uitspreken van de nieuwjaarswensen, bleek mijn enthousiasme over Yaya Touré iets te trop, want mijn Ivoriaanse idool scoorde dinsdagavond tegen Liverpool, geen twee, maar slechts één goal. Yaya maakte de tweede goal van City en dwong de strafschop af voor het derde doelpunt dat werd omgezet door James Milner. Ik moet toegeven, ik zal Yaya eeuwig blijven aanbidden omdat hij met een onevenaarbare prijzenkast op schoot en deel uitmakend van de beste ploeg van de wereld op dat moment Barcelona, daarbij badend in een ongekend weelderig financiële toestand, (zijn waarde werd op dat moment geschat op 94,5 miljoen Euro), in enkele Belgische kranten sprak over het vervullen van een droom door het beëindigen van zijn carrière bij KSK Beveren. Dan ziet een mens soms meer dan er in werkelijkheid is. Dan borrelen al die fantastische emoties uit de goeie, niet eens zo oude tijd op de Freethiel, weer tot in de keel op wanneer zo’n twintiger in de bakermat van het voetbal de boel op stelten zet in positieve zin. Ik voel Yaya dan acties maken die door anderen worden afgerond en in dat enthousiasme wijken mijn gedachten niet meer af van die fantastische voetballer die 3 seizoenen Freethiel blijkbaar onvoldoende vindt om met zelfvoldoening een megacarrière af te sluiten. Wat een kanjer van een voetbalbeest en wat gaat hij nog allemaal realiseren als hij gespaard blijft van blessures ? Neemt iemand mij mijn overenthousiasme kwalijk ? Laat het gerust weten hoor, want op info@geelblauwdenbellys.be neem ik daar graag kennis van. Overigens, Manchester United werd gisterenavond met een pak slaag vanuit Newcastle naar Manchester teruggestuurd. Het werd een droge (in werkelijkheid goot en stormde het) 3-0 pandoering. Valt het op dat ik Touré en co de voorlopige leidersplaats gun ?

* David Van Hoyweghen dan toch geen ploegmaat van Bou-Sfia
Op de website van WB is mijn bericht van een paar dagen geleden over de transfer van Bou-Sfia naar het Nederlandse Hoek, nog altijd niet bevestigd. Ik ga er nog altijd van uit dat mijn Hollandse bron het bij het rechte eind had en de Temsenaar de rest van het lopende seizoen afmaakt bij onze noorderburen. David Van Hoyweghen die de laatste tijd minder aan spelen toekwam bij Hoek, verlaat de club en tekende bij de Antwerpse eersteprovincialer Sc Merksem. De nieuwe werkgever van David is de vereniging waar enkele maanden geleden Bobsan Elejiko in de competitiewedstrijd tegen Kaart, in mekaar zakte en ter plaatse stierf.

* Wordt Rentmeister verenigd met oude bekende van de Freethiel ?
Op de website van nr10.be, meen ik bij de inkomende transfers van Visé, de naam van Amadou Abdullei te hebben opgemerkt. Zou het over dezelfde speler gaan die samen met Rentmeister van het Luxemburgse Dudelange is overgekomen ? Als ik me niet vergis zijn beiden ook samen op de Freethiel vertrokken naar Luxemburg.

PVW.