StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ruben Coppens heeft nonkel met KSKB-roots.
Vincenzo Verhoeven had me al eens gezegd dat de keeper die af en toe speelt met de beloften, een goeie is. Ruben was de voornaam, maar de familienaam kwam hem toen niet meteen voor de geest. Het blijkt om Ruben Coppens te gaan, een jonge gast van een jaar of 17 die bij Beerschot op een zijspoor dreigde te geraken en daarom voor Waasland-Beveren koos. Maar wie is nu die bewuste nonkel ? Toeval bracht mij op het juiste spoor.
Door de jaren heen heb ik een zeer uitgebreide database verzameld van de oud-spelers van KSK Beveren. Wat het gedeelte e-mailadressen betreft, die heb ik allemaal in een groep “oud-spelers” gegoten en af en toe stuur ik via deze e-mailgroep wat familiale berichten door die mij bereiken zoals bv. het overlijden van de vrouw van David Fairclough.
Wanneer natuurlijk het e-mailadres van een speler wijzigt, krijg ik de betreffende mail terug en neem ik telefonisch contact op met de speler in kwestie. Zo gebeurde het met de nieuwjaarswensen van Jesper Topp Johansen. De altijd goedlachse Deen (ex-Rat en ex-KSK Beveren) dus opgebeld en wat bleek : de schoonzus van Jesper Topp woont samen met de papa van Ruben Coppens. Johansen heeft trouwens naar eigen zeggen, Ruben gefeliciteerd met zijn keuze voor Waasland-Beveren. Jesper Topp, altijd graag in de buurt wanneer met iemand een grap wordt uitgehaald (ben vergeten zijn juiste leeftijd te vragen), voetbalt nog steeds op zijn vertrouwde linkerflank bij de Antwerpse tweedeprovincialer Brasschaat. Dat speelde vorig seizoen kampioen en draait nu een reeks hoger rustig mee op een zevende stek in de rangschikking. Ik wed dat we die Deense grapjas op de Freethiel nog gaan tegenkomen !

* Clepkens zaterdag nog niet onder de lat.
De herstelperiode van keeper Michaël Clepkens, loopt langer uit dan verwacht.
Op 28 december mocht hij de training hervatten, maar het ontbreekt hem voorlopig aan voldoende kracht in het bewuste been waardoor Michaël voorlopig bij de kine aan zijn revalidatie moet verder werken. Zijn heroptreden is dus nog niet voor morgen.
Ook de positie van Doumbia staat nog ter discussie. Normaal gezien neemt hij de plaats in van de geblesseerde Verbiest, maar er wordt ook gespeeld met het idee om Van Damme een rij achteruit te trekken en Doumbia op de positie van Joachim te laten voetballen.
Interessante ontwikkelingen die een bezoekje zaterdag aan het Edmond Machtenstadion, verantwoorden.

PVW.