StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg CAVENS HOUDT GEERAERD HAND BOVEN HET HOOFD.

Zelfs al was voor de winterstop alles tot dan toe van een leien dakje gelopen, zou de clubleiding van WB (een traditie die door de meeste clubs in stand wordt gehouden), een tussentijdse evaluatie hebben opgemaakt van de technische staf en spelers. Het resultaat hiervan was dat een aantal jongens naar de B-kern zou worden verwezen, dat er versterking moest komen en dat trainer Dirk Geeraerd het vertrouwen blijft genieten van de Raad van Bestuur. Maar hoe men het ook draait of keert, indien WB na het hernemen van de competitie enkele keren tegen een nederlaag zou aanlopen, hoeft men geen insider te zijn om te beseffen dat het lot van de coach, ondanks eerdere goede voornemens, vaak aan een zijden draadje hangt. Toen Seoudi en co zaterdagavond een kwartier voor tijd nog tegen een 1-0 achterstand aankeken, heb ik mij meermaals afgevraagd hoe Dirk Geeraerd innerlijk die pijnlijke situatie heeft ervaren. Gelukkig voor hem was er nieuwkomer Jürgen Cavens die met minder dan een kwartier te gaan, zijn duivels ontbond en met 2 prachtige vrijschoppen eerst Seoudi en vervolgens Onana respectievelijk de gelijkmaker en winninggoal op een presenteerblaadje aanbood. Vroeg in de wedstrijd had Houri het niet-ingrijpen van het gelegenheidsduo centraal-achterin Lardenoit-Doumbia, afgestraft met een voorsprong voor de gastheren.

Clepkens en Verbiest geblesseerd, Van Damme geschorst, waren er zaterdag niet bij. Diallo zat tot eenieders verbazing niet op het vliegtuig, maar op de bank. Onbegrijpelijk toch dit soort spelletjes waarvan ik mij altijd afvraag of die horen bij een ploeg die van zijn eigen mogelijkheden uitgaat. Ik geef er de voorkeur aan geen verstoppertje te spelen en van meetafaan van eigen sterkte uit te gaan. Naast Diallo, zaten ook Onana en Kielo-Lezi op de bank. Rowell verscheen aan de aftrap op de positie van Van Damme. In eigen kansen geloven, dat deed WB de eerste helft in geen geval, maar daarbij zal de vroege achterstand natuurlijk weinig goed hebben gedaan aan het al broze vertrouwen na het puntenverlies in de thuismatchen tegen Heist en Woluwe. En Brussels, dat genoot van de vroege opener, vergat verder initiatief te nemen en dat zou hun op het eind van de wedstrijd zuur opbreken. Maar ook Waasland-Beveren kon nauwelijks dreigen en stond op het veld als een gelegenheidselftal dat wel van plan was zijn stinkende best te doen, maar dat niet zo kon laten overkomen bij de supporters. Het was alleszins geen toeval dat aanwinst Cavens (en dat mag gerust worden opgevat in de meest positieve zin van het woord), eerst als aangever voor Seoudi en later als afwerker, betrokken was bij het schaarse gevaar dat de Oost-Vlamingen konden creëren.

WB kwam een stuk gretiger uit de kleedkamer, maar het was invallersdoelman Sam Vermeylen die voor het keerpunt in de wedstrijd zorgde. Sam verhinderde de 2-0 door een doorgebroken speler van Brussels te neutraliseren. Het slotakkoord was voor uitblinker Cavens die ook tijdens de wedstrijd al bewees de rol van patron niet enkel met woorden, maar ook met daden, waar te maken. Goed inzicht, sterk aan de bal, een geweldige trap in de voeten en ook dat is niet onbelangrijk, geregeld verbaal zijn tegenspelers en de leiding in vraag stellend. Wat een binnenkomer voor Jürgen ! En in principe zal het alleen maar beter met hem gaan in de toekomst, want het ontbreken van matchritme (zelfs al is hij een reeks gezakt) is zeker geen voordeel. Hopelijk leren de spelers van WB op korte tijd de voetbaltaal van Jürgen begrijpen, want op dat vlak stond hij zaterdag een beetje op eenzame hoogte.

Door deze overwinning, mengt WB zich weer helemaal in de strijd voor een eindrondeticket. Het vooruitgeschoven gedeelte van deze speeldag, viel al goed mee na puntenverlies van Antwerp, Lommel en Oostende. Het was ook beter dat Woluwe en Heist in de strijd om het tweede periodekampioenschap niet te veel punten meer pakten en ook aan die voorwaarde is voldaan. Laat die periodetitel maar naar wederom Eupen of Oostende gaan. Proficiat Czernia met je eerste driepunter bij Sportkring. Dat Visé het slachtoffer is, komt ons ook niet slecht uit. Maar al bij al is het uiteraard een beetje triest dat we dit soort rekensommetjes moeten maken, want die hebben meestal een vervelende voorgeschiedenis.

Patrick Van Wesemael.