StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vriendschappelijke match tegen Lierse afgelast.
De weersomstandigheden zijn er oorzaak van dat Jürgen Cavens vanavond niet tegen zijn ex-werkgever kan uitpakken. Een beetje laat om met dit bericht te komen, maar dat maak ik een volgende keer wel goed.

* Romaric heeft nog altijd moeite om zijn handen thuis te houden.
Zondagavond stond de Catalaanse derby tussen Espanyol en FC Barcelona, op het programma. De thuisploeg (Erwin Lemmens verdedigde er enkele seizoenen het doel) zorgde voor een stunt door in de slotfase een puntendeling af te dwingen. In blessuretijd raakten de mannen van Guardiola nog paal en lat in een en dezelfde actie. Net voor de rust kwam het tot een incident tussen Gerard Piqué en Romaric. De ex-KSK Beverenspeler revancheerde zich overdreven nadat hij door Piqué foutief was aangepakt. Romaric mocht wat blij zijn dat het bij een gele kaart bleef. Ook in de tweede helft had de Ivoriaan nog alle moeite om kalm te blijven waardoor hij veiligheidshalve op het uur werd vervangen. De Nederlandse verslaggever Sierd De Vos wist te vertellen dat Espanyol in het tussenseizoen ofwel Romaric, ofwel Hedwigus Maduro wilde inlijven. Omdat de Ivoriaan goedkoper bleek te zijn, viel uiteindelijk de keuze op hem.

* YB Beveren neemt slechte start in 2012.
YB Beveren is 2012 gestart zoals het afscheid heeft genomen in 2011. Het verloor met 2-1 in Tielrode, maar dat kan zelfs een eervol resultaat worden genoemd. Ondertussen vernam ik dat YB al volop bezig is met het samenstellen van de ploeg voor volgend seizoen. Prima voornemens, maar misschien horen de huidige spelers dat toch niet zo graag.

* Bevestiging van enkele speeldata van WB.
Er is een mondeling akkoord om de thuiswedstrijd tegen Eupen met een dag te vervroegen. De nieuwe speeldatum wordt dus haast zeker vrijdag 17 februari om 20.30 uur. De thuiswedstrijd tegen Dender blijft behouden op zaterdag 10 maart om 20 uur. De thuismatch tegen Oostende wordt verschoven van zaterdag 14 april naar vrijdagavond 13 april om 20.30 uur.

PVW.