StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal FEESTJE BOUWEN NA EERSTE THUISMATCH OP VRIJDAGAVOND ?

Toen ik aan deze voorbeschouwing begon, flitste door mijn hoofd dat het tegen Brussels tweemaal had meegezeten. In de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd, lukte Didier in blessuretijd met een prachtig doelpunt de onverhoopte winninggoal en zaterdag was de ultieme ommekeer zo mogelijk nog een stuk onverwachtser. Op bezoek bij de tegenstander van vrijdagavond, ging het net zo. Toen een zevental minuten voor tijd na een zwakke partij, iedereen zich had verzoend met het eerste puntenverlies, trapte de ingevallen Da Siilva vanuit een onmogelijke positie met een vrijschop de 0-1 op de bordjes waarna Onana met de 0-2 definitief het lot van Boussu Dour bezegelde. Wat kan een mens leren uit zulke ervaringen ?
Dat stilstaande fases steeds belangrijker worden (herinner de 2 vrijschoppen van Cavens in Brussels) en dat we daar met Da Silva, De Silva, Cavens en Sarki (als hij eens speelt), goed voor gewapend zijn. Maar het pleit ook in het voordeel van Dirk Geeraerd dat hij zijn troepen tot het laatste moment groen licht geeft om op zoek te gaan naar de overwinning.

De “last minute” overwinning zaterdag jl. in Brussels, smaakte bijzonder zoet.
Dat nieuwkomer Jürgen Cavens in dit verhaal een hoofdrol kreeg toebedeeld, doet alles nog wat hoopgevender kleuren met het oog op het competitierestant. Als Jürgen het geluk heeft van blessures gespaard te blijven, bezit hij de potentie om Waasland-Beveren op sleeptouw te nemen naar hogere sferen. Tot daar het positieve plaatje, maar zij die de moeite deden naar de hoofdstad af te zakken vorig weekend, hebben helaas kunnen vaststellen dat er veel goeie wil was, maar weinig homogeniteit. Flitsen van klasse, kregen te zelden voortzetting.
Het moet en het kan beter. Thuis tegen Heist en Woluwe werd er zeer degelijk voetbal op de mat gelegd, maar ontbrak de scherpte in de afwerking (we zeggen dan gewoonlijk dat de keeper van de tegenpartij de match van zijn leven speelde). Tegen Boussu Dour wordt gehoopt op de dodelijke combinatie van mooi voetbal en efficiënt besluiten.

Tegenstander Boussu Dour is aan een sterke remonte bezig. Het kende een dramatische start, maar heeft zich inmiddels opgewerkt naar een keurige twaalfde plaats en telt amper 2 punten minder dan de nummer 8. In zijn laatste 4 wedstrijden pakte het 8 op 12 en dat zegt wel iets. Roeselare-Boussu 0-2, Tienen-Boussu 1-3, Boussu-Tubeke 1-1 en Boussu-Oostende 2-2. In deze laatste partij liet Boussu Dour een veilige 2-0 voorsprong nog uit handen glipen in de slotfase, maar als ik mij nog goed herinner, stonden er toen nog slechts 8 spelers van de thuisploeg op het veld. Zouden die nu geschorst zijn ?
Kortom, deze resultaten mogen als een waarschuwing gelden voor WB, maar anderzijds is het uit den boze om verder puntenverlies op de Freethiel te leiden.

Zou Dirk Geeraerd de uit schorsing terugkerende Van Damme, experimenteel op de plaats van Verbiest durven uitspelen (zeg maar haasje over spelen met Doumbia) ? Of heeft Doumbia zaterdag onvoldoende kunnen overtuigen en wordt er op het middenveld naar een andere combinatie gezocht ? En zou Rowell eindelijk eens 90 minuten mogen proeven van de heilige Freethiel ? Wat is voetbal toch één eindeloos lang onopgelost raadsel, maar wellicht daarom zullen altijd zoveel mensen naar deze sport blijven komen in de hoop dat het mysterie nooit een oplossing krijgt, want dan is het afgelopen met de hobby.

Patrick Van Wesemael.