StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg LEVEN EN LATEN LEVEN.

Scoren en laten scoren, voor Jürgen Cavens lijkt het een koud kunstje.
Zelden heb ik geweten dat de impact van een pas aangetrokken speler op de resultaten van zijn nieuwe werkgever, zo verbluffend is. Het is natuurlijk veel te voorbarig om na twee wedstrijden een representatief beeld op te hangen over wat de ex-Rode Duivel voor zijn nieuwe club kan betekenen met het oog op de toekomst, maar afgaande op het genot en de gretigheid waarmee Jürgen staat te voetballen, is enig optimisme gerechtvaardigd.

Vorige week in Brussels, strooide Cavens als een soort verdwaalde Kerstman, al met 2 prima genomen vrijschoppen voor de onverwachtse remonte van WB en vrijdagavond deed Jürgen dat nog eens vet over door eerst zelf tweemaal te scoren (een keertje kort voor de rust en een keertje erna) en vervolgens de (dat dachten we aanvankelijk) bevrijdende 3-1 aan Kristof Snelders aan te bieden.

Net voor de winterstop voetbalde WB tegen Heist en Woluwe ver van slecht, maar er ontbrak iets. Zo’n iets is soms moeilijk te omschrijven, want er worden op zulke momenten meerdere posities in vraag gesteld. Maar hoe complex de gestelde problemen soms zijn, vaak kan één efficiënte ingreep, voor een wereld van verschil zorgen. Met de inbreng van de gewezen Lierse hoop, is onze ploeg aan het voetballen gegaan en krijgen zijn ploegmakkers de kans om hun niveau uit de beginperiode van de competitie, terug te winnen of zelfs te overstijgen. Er werd vrijdag tegen Boussu Dour bij momenten uitstekend gecombineerd en het publiek genoot met volle teugen. De eerste vrijdagavondmatch van WB op de Freethiel, zal weinig Belgacom-kijkers onberoerd hebben gelaten en misschien steekt deze ploeg op het juiste moment in de juiste vorm om volgende week vrijdag naar Mambour af te zakken. Natuurlijk is Sporting Charleroi van een heel ander niveau dan Boussu Dour, maar de schijnbaar gemakkelijke manier waarop Waasland-Beveren de vlotte combinaties opstapelde, moet voor een vertrouwensboost kunnen zorgen. De luxe was bij mommenten zo weelderig, dat een gebrek aan concentratie, tot tweemaal toe en totaal overbodig, roet in het eten dreigde te gooien. Boussu kon meteen na de 2-0 van Cavens de gelijkmaker aantekenen en nadat onze peter Snelders voor de 3-1 had gezorgd, mochten de Henegouwers via een strafschop en met een mannetje minder, nog een kwartier lang de hartslag van de WB-supporters, tot ongezonde hoogte opvoeren. Het deed echt goed om na de wedstrijd zoveel blijgezinde supporters te zien, echt een ware ontlading.

Er zijn 2 belangrijke veldslagen gewonnen, maar het lijstje van opdrachten die best tot een goed eind kunnen worden gebracht, is nog aanzienlijk. Laat ons echter stap per stap zetten, vermijden de minste aanleiding tot zweefgedrag te onderdrukken en te hopen dat we mogen gespaard blijven van rampspoed zoals in het geval van Sebastien Didier en in iets mindere mate Clepkens. Als aan die voorwaarden wordt voldaan, zie ik ons nog behoorlijk ver komen, want hoe lastig uitwedstrijden naar Charleroi, Eupen en Antwerp ook mogen zijn, met het voetbal dat de mannen van Dirk Geeraerd vrijdagavond uitpakten, zijn ze nergens bij voorbaat kansloos. WB-Boussu Dour 3-2, de kloof kon en moest een stuk ruimer zijn, maar met het vertoonde spel, heeft daar vrijdagnacht geen supporter wakker van gelegen.

En wat gedacht van het experiment om Jo Van Damme een rij achteruit te trekken op de positie waar hij bij de jeugd van KSK Beveren furore maakte. Zeker voor herhaling vatbaar en wellicht komt zijn opvolger op het middenveld er spoedig aan. Tof ook dat Sam Vermeylen nu al enkele wedstrijden bewijst dat hij en ook wij als supporters, niet bang moeten zijn wanneer Clepkens door schorsing of blessure, een keertje langs de kant dient te blijven.

Patrick Van Wesemael.