StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ex-Beverenspelers in de rouw.
Luisterend naar de live stream van de wedstrijd Oostende-Charleroi, hoorde ik de stadionomroeper net voor aanvang van de wedstrijd, een minuut stilte vragen voor 2 overlijdens die de supporters van KSK Beveren niet ongevoelig zullen laten. De minuut stilte, overigens zeer slecht opgevolgd door de supporters van Charleroi (moet wel zeggen dat de aankondiging enkel in het Nederlands gebeurde), was voor de vader van Kurt Bataille. Kurt speelde kortstondig op de Freethiel en is de schoonbroer van Hans Belligh en die naam zal uiteraard wel heel wat belletjes doen rinkelen. Om diezelfde minuut stilte werd eveneens gevraagd voor het overlijden van de zus van de Malinees Dissa. Mamadou stond overigens wel aan de aftrap van de topper tussen Oostende en Charleroi, maar ik beschik niet over de informatie van wanneer beide overlijdens dateren.
Ik hou er aan beide ex-spelers van KSK Beveren en hun respectievelijke families, ontzettend veel sterkte toe te wensen in deze moeilijke en donkere dagen. Met Sam De Munter heeft Oostende overigens nog een bekend KSK-Beverengezicht in de rangen.

* Spelers bezoeken sfeervol Themacafé.
Het was vrijdagavond goed raak in het Themacafé. Na de gewonnen partij tegen Boussu Dour, zakte de voltallige spelerskern af naar het Themacafé om er met de talrijk gebleven supporters, te verbroederen en de deugddoende overwinning te vieren. Een geslaagd initiatief dat voor herhaling vatbaar is. Bij mijn weten ontbraken de trainers en als dat klopt, is dit een kleine smet op een verder fantastische avond.

* Dispuut tussen Geeraerd en Kielo-Lezi kan exit betekenen voor Jean-Paul.
Vorig seizoen samen met Rachid Bourabia bij momenten nog in de hemel geprezen door de supporters, maar dit seizoen moet het huwelijk tussen WB en JP zware stormen trotseren.
Vrijdagavond kort voor aanvang van de match, kwam het tot een oplopende ruzie tussen coach Dirk Geeraerd en de getalenteerde, maar onberekenbare Congolees. Aanleiding was wellicht zijn afvallen als bankzitter voor de wedstrijd tegen Boussu Dour.
Nu zijn er in het verleden wel eens vaker twistpunten geweest tussen genoemde partijen die kort daarna werde bijgelegd, maar dit incident zou wel eens de spreekwoordelijke druppel kunnen zijn die de emmer doet overlopen. Het is immers een publiek geheim dat de clubleiding meer en meer moeite heeft met de altijd goedlachse, maar soms nukkige Afrikaan wiens rendement niet meer in verhouding is met de hem toegemeten kwaliteiten.

PVW.