verslag BELOFTEN HALEN ZWAAR UIT IN BOUSSU DOUR.

Tegen de nummer laatst in de rangschikking Boussu Dour, heeft WB zaterdagnamiddag een overtuigende 2-6 overwinning geboekt. De jongens van Bart Leemans namen meteen het heft in eigen handen en gingen met verzorgd combinatievoetbal, van meetafaan op zoek naar de openingstreffer. Sarki nam die na 10 minuten spelen voor zijn rekening, maar lang duurde de vreugde van de Waaslanders niet, want met 13 minuten gespeeld hingen de bordjes weer in evenwicht, al zat er een buitenspelgeurtje aan de gelijkmaker. De 1-1 had gelukkig geen impact op het prima spel van de bezoekers waardoor Yannick Cathoir na 25 minuten voor een nieuwe Wase voorsprong zorgde. De flanken met op rechts Sarki en links Ferre Fierens, brachten de thuisploeg geregeld in moeilijkheden, maar op slag van rust nam de man in het zwart een discutabele beslissing door Sarki met rood na protesteren, iets vroeger dan het rustsignaal, onder de douche te sturen nadat Emmanuel eerst randje zestien omver was gelopen.

Onze beloften, met uit de A-kern Clepkens, Rowell en Sarki (laatstgenoemde dus slechts één helft op het veld), bleven ook na de herneming compact en met de juiste mentaliteit voetballen en konden in de 53ste minuut tot 1-3 uitlopen via Stef Behiels. Op het uur kon Frederik Dhondt de score naar 1-4 uitdiepen, maar met een kwartier te gaan sloop de thuisploeg weer iets dichterbij (2-4). Met een schitterende persoonlijke inspanning zorgde Jonathan Rowell voor de 2-5 (82ste minuut) en op aangeven van Arne Van Den Eynde, kon opnieuw Rowell de 2-6 eindstand vastleggen. Prachtig resultaat met een groep waarvan het merendeel van de spelers in 1993 geboren is (op de bank zaten zelfs 4 jongens met geboortedatum in 94), maar omdat één zwaluw nog geen lente maakt, kijken we met belangstelling uit wat de Leemans-boys aanstaande zaterdag om 14.30 uur in petto hebben tegen Charleroi (wedstrijd die op Puyenbeke wordt gespeeld).