StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Match Charleroi-WB op televisie in Den Belly’s.
Het was een aantal jaren geleden een vaste traditie in Café Den Belly’s om de verplaatsingen van SK Beveren met zoveel mogelijk supporters te volgen. De resultaten vielen meestal tegen, maar we hebben er wel een fantastische vriendengroep aan over gehouden. Nu vrijdag 20 januari, gaan we dit nog eens proberen over te doen. WB maakt de zware verplaatsing naar Mambour om te trachten Charleroi punten te ontfutselen. Wie zin heeft om ons gezelschap te vervoegen en onze ploeg hopelijk naar een goed resultaat te stuwen, kom dan vanaf 20 uur eens langs in Café Den Belly’s. De aftrap wordt gegeven om 20.30 uur. En wees gerust, er zal minstens zoveel sfeer zijn als in Charleroi.

* Zaterdag nieuwjaarsreceptie in het Themacafé.
Zeker een datum om te noteren in jullie agenda, is aanstaande zaterdag 21 januari.
Dan loopt het Themacafé-boven ongetwijfeld gezellig vol voor de nieuwjaarsreceptie aangeboden door het Themacafé zelf. Vrijdagavond na de match tegen Boussu Dour deed de club Waasland-Beveren al een bijzonder gewaardeerde inspanning door elke supporter 2 drankjes aan te bieden en een enthousiaste spelersgroep te laten verbroederen met de fans. De uitbaters van het Themacafé willen/kunnen natuurlijk niet achter blijven en zullen zaterdag voor een geweldige avond proberen te zorgen. Tussen 20 en 20.30 uur, krijgt elke bezoeker een gratis nieuwjaarscocktail aangeboden. Daarna volgen enkele korte officiële plichtplegingen waaronder het voorstellen van het nieuw bestuur van de Supportersfederatie. Daarna wordt het genieten met veel ambiancemuziek, lekkere hapjes en een smakelijke pint en wat het leuk maakt, alleen voor de inhoud van die pint moet betaald worden. En zou ons ploegske misschien voor een extra feestboost kunnen zorgen de dag voordien in Charleroi ? Laat het ons hopen, we zullen er niet rouwig om zijn.

* YB Beveren stunt positief, Berchem haalt knap puntje in Charleroi (daar wil ik komende vrijdag voor tekenen).
Zondag was het weer doelpuntenkermis in Nieuwkerken en ditmaal viel het merendeel van de goals aan de goeie kant voor wie YB Beveren een warm hart toedraagt. Tegen middenmotor Kalloo B werd met 4-3 gewonnen. YB heeft nu 19 punten en da’s eentje meer dan Bosdam-Beveren. Fiere leider met 40 punten is Rupelmonde.
Ex-YB Beverencoach Wim Hofkens, is ondertussen aan de slag bij derdeprovincialer Borgerhout. Scout Ronny Vanderbiesen ontdekte Wim tijdens het bijwonen van de match Merksem-Borgerhout.

Het Berchem Sport van vriend Bart Selleslags, ging knap 1-1 spelen in Charleroi. Goed resultaat, want als koploper in de rangschikking, wacht de spelers van Berchem ongetwijfeld overal een warm onthaal. De 10-puntenkloof is door o.a. Overijse teruggebracht tot 8 eenheden, maar dat mag Matti Van Minnebruggen en zijn maats natuurlijk niet verontrusten. Carl De Wilde leed met Sint-Gillis een nipte 3-2 nederlaag en heeft nog wel wat werk aan de winkel om zijn club naar veilig vaarwater te loodsen.

In tweede klasse is Czernia vastberaden de huid van het Sportkring Sint-Niklaas van Guido Van Lijsebetten, duur te verkopen. In Woluwe werd zondagnamiddag verdienstelijk 2-2 gespeeld. De frustraties van alle ellende bij Olympic, hebben duidelijk de gedrevenheid van Alex, niet aangetast. In derde klasse B verloor Bornem kansloos de topper tegen leider Dessel met 0-3. Binnen het kwartier hadden de Kempenaren de klus geklaard met o.a. een doelpunt van Benasar. Hulptrainer bij Dessel is ook al een ouwe getrouwe van KSK Beveren, want wie zou Dirk Thoelen durven vergeten ?

PVW.