StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal CHARLEROI WORDT INTERESSANTE TEST.

Zowel Waasland-Beveren als Sporting Charleroi, boekten afgelopen weekend een belangrijke overwinning. Opgemerkt dient hierbij dat de opdracht van Charleroi met zijn bezoek aan het Oostendse Albertparkstadion, op papier een stuk lastiger was dan het varkentje Boussu Dour proberen te wassen in het geval van WB. En door de winst van de voorbije speeldag, deden beide ploegen goede zaken in de rangschikking en kunnen, als ik me niet vergis, de Zebra’s komend weekend mits winst tegen WB, de tweede periodetitel op zak steken. Of ze gemotiveerd zullen zijn ?

Vrijdagavond tegen Boussu Dour, speelde WB een bijna perfecte wedstrijd.
Kansen scheppen, goed combineren en vlot scoren. Enige minpuntje was dat er wel degelijk een tegenstander op het veld stond die omwille van de lage temperaturen, wakker bleef en het geringste foutje optimaal kon afstraffen. Gezien het spelbeeld, moest de kloof veel groter geweest zijn en da’s geen onbelangrijk gegeven dat de spelers zich mogen aanrekenen.
Maar wedstrijden zoals die tegen Boussu Dour, scheppen verwachtingen en met een uitwedsrijd op Mambour in het verschiet, is dat geen cadeau, wel een interessante test om te zien of de positieve lijn van vorig weekend kan worden doorgetrokken tegen een hoger in te schatten tegenstander.

De 6 op 6 uit onze laatste twee wedstrijden, biedt plots weer perspectief met het oog op de bijgestelde doelstellingen (halen van de eindronde), maar hoe zwaar te match in Charleroi zich aankondigt, het wordt hoog tijd dat WB buitenshuis tegen een goeie ploeg, eindelijk zijn tanden eens toont. In Wezet, Lommel en Oostende, liep het telkens fout en tegen op dat moment rechtstreekse concurrenten, heeft dat meestal vervelende gevolgen. Als WB in Charleroi een nederlaag kan vermijden, is de missie voor mijn part geslaagd, maar de oogst mag wat mij betreft natuurlijk meer zijn dan één puntje.

Clepkens die bij de beloften 90 minuten onder de lat stond, komt haast zeker Vermeylen aflossen. Het zal hem opvallen dat hij Van Damme van dichtbij mag aanschouwen, want Joachim speelde een dijk van een wedstrijd tegen Boussu (ook op offensief vlak) en krijgt daardoor wellicht opnieuw een plaatsje in de defensie toegewezen.

Thuisploeg Charleroi begon rampzalig aan het seizoen, maar heeft die averij sinds het vertrek van Daerden en de komst van Tiboor Balog en zijn assistent Bayat, ferm kunnen oplappen.
De Henegouwers zijn in hun opzet geslaagd om de competitie weer spannend te maken door eerst in Eupen te gaan winnen en vervolgens week na week druk te zetten op de ketel van de Panda’s. Voorlopig profiteert Charleroi het meest van de weinige steekjes die de Oostkantonners lieten vallen. Het is genaderd tot 4 punten en dat noemt men een speelbare kloof, maar WB en Oostende liggen op vinkeslag om mee op de eindrondekar te springen.
Met Moussa Gueye beschikken de Karolingers over een doelpuntenmaker die aan een halve kans voldoende heeft om optimaal resultaat te boeken. Vorig weekend in Oostende was hij niet trefzeker, maar in Charleroi loopt voldoende (vooral buitenlands) talent rond dat in zulke gevallen, even de fakkel kan overnemen.
De klassementscijfertjes spreken overduidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Het won al tweemaal meer dan Waasland en met een doelsaldo van +17, doet het een stuk beter dan WB met +6. De jongens van de getergde Tibor Balog (in hoofdzaak door zijn eigen voorzitter) , zijn dus torenhoog favoriet en het wordt benieuwd uitkijken hoe zij met die verantwoordelijkheid omspringen. Het zou dus wel eens kunnen dat hun kracht, tegelijkertijd hun nadeel is. Kan mij dik vergissen, maar ik heb deze keer geen slecht voorgevoel, maar ook dat is allerminst een garantie op succes.

Patrick Van Wesemael.