StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kom Charleroi-WB vrijdagavond in Den Belly’s volgen.
Op een vrijdagavond naar Charleroi rijden en langs het Brusselse moeten passeren, is geen pretje. Daarom biedt onze supportersclub de mogelijkheid aan om deze onvervalste topper tussen de nummers 2 en 3 uit de rangschikking, bij te wonen in ons lokaal Café Den Belly’s. Geen files, rustig avondmalen, lekker warm in gezelschap van de vrienden een frisse pint drinken in Den Belly’s en, zelfs al valt het resultaat wat tegen, toch veel plezier maken met de voetbalvrienden. Is dit geen fantastisch aanbod ? Jo en Sonia bieden het ons graag aan tegen een democratisch pintenprijsje. Opgelet : er is geen footlunch voorzien. De match wordt om 20.30 uur afgetrapt, maar wees er tijdig bij om een goed plaatsje te reserveren.

* Hoed af voor Bergen.
Eind juni stond WB in de testmatch tegen Bergen, op een zucht van promotie.
Maar toen ontbond die dekselse Nicolas Timmermans zijn duivels door met een kopbal in de slotminuten, de 2-1 ongedekt binnen te jagen. Grote ontgoocheling in het WB-kamp over een unieke promotiekans die werd gemist, maar die teleurstelling maakte bij mij al vlug plaats voor realiteit. Was baby Waasland-Beveren al wel rijp om de stap naar eerste te zetten. Hoe zou het enthousiaste publiek dat na vele jaren van kommer en kwel opnieuw de zoete smaak van winst had ontdekt, reageren op regelmatig verlies in eerste klasse ? Want promoveren was voor insiders synoniem met investeren en dat kapitaal was bij mijn weten niet voor handen, ondanks de vele wilde verhalen die regelmatig opduiken over één of andere natie die er een lap wil op geven.

Een dik half jaar verder, stel ik vast dat onze tegenstander van eind juni, knap op de 8ste plaats staat en met wat goede wil zelfs uitzicht op play-off 1 heeft en daarenboven sinds woensdagavond ook de halve finales van de beker van België heeft bereikt. Tegen Kortrijk is het niet eens kansloos om op 24 maart de kroon op het werk te zetten in het Koning Boudewijnstadion. Dat premier Di Rupo al maar op zoek gaat naar een voorraad strikjes !

Toch bijzonder knap van Bergen waarvan ik dacht dat het alle zeilen bij zou moeten zetten om het behoud te verzekeren. De Henegouwers deden immers geen gekke dingen op de transfermarkt en gaven prioriteit aan het samenhouden van de groep die de promotie had bewerkstelligd. Daarbij speelde Perbet natuurlijk een hoofdrol, want hij trok in de heenronde bijna op zijn eentje de Draken meermaals over de streep. Meer dan een bijrol was weggelegd voor Rachid Bourabia die zowel als aanbrenger, maar ook als afwerker, aantoonde eerste klasse in zijn mars te hebben. Een pluim dus voor coach Dennis van Wijk en zijn technische staf omdat zij het team moeiteloos de stap van tweede naar de hoogste voetbalklasse, liet zetten. Eerlijkheidshalve moet worden erkend dat Bergen naar tweede klasse begrippen, al over een uitstekend en wellicht niet goedkope kern, beschikte.
Moraal van dit verhaal : Bergen en OHL waren tot nu toe niet de kneusjes waarvoor ze werden aanzien nog voor de eerste bal was getrapt in de Jupiler Pro League.
De hoopvolle conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat, als promotie het gevolg is van een verstandig beleid en niet van een toevallig gunstige samenloop van omstandigheden, hebben ploegen zoals Waasland-Beveren wel degelijk een toekomst op het hoogste niveau. Laat sporteconomen dan maar uit hun nek kletsen, want een weloverwogen beleid van mensen met voetbalverstand, zal minstens even doeltreffend zijn als al die dure theorieën waarvan het nut nog moet worden bewezen.

* Borkelmans smijt bloemetje naar Waasland-Beveren.
Op de website van nr10.be, geeft Vital Borkelmans zijn mening over het waarom van de doodstrijd die veel tweedeklassers ondergaan. Antwerp is volgens de Limburger de enige club die op korte termijn met een grote kan sop slagen, de stap naar eerste kan zetten.
Bijna in één adem noemt hij Waasland-Beveren dat volgens de voormalige international “goed bezig” is, maar het allemaal iets kleinschaliger dient aan te pakken in vergelijking met een grootstad als Antwerpen. Een opvatting waar ongetwijfeld veel waarheid in zit. En wij die dachten dat Vital moeite zou hebben om iets positiefs over zijn lippen te krijgen wanneer het over WB gaat ! Of hoort dit al bij het voorspel van de wedstrijd die op zaterdag 10 maart op de Freethiel wordt gespeeld ? Echt lekker zit het volgens mijn bescheiden mening niet tussen Dender en WB, want het is tot nu toe de enige ploeg die niet wilde meewerken om op vrijdagavond te voetballen.

PVW.