StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nieuwjaarsreceptie Themacafé schot in de roos.
Ondanks het verlies na een tegenvallende match in Charleroi de dag voordien, kwamen zaterdagavond een honderdtal supporters opdagen voor de nieuwjaarsreceptie van de VZW Themacafé 2300. De sfeer zat er vanaf het begin goed in en met het toenemen van de tijd en van het aantal pintjes, werd die er niet minder op. De overheerlijke hapjes zorgden voor de perfecte omkadering. Tof dat de spelers Lardenoit, Clepkens en Doumbia even langs kwamen om hun sympathie te betuigen, maar namens de Raad van Bestuur deed enkel Jan Coene zijn duit in het zakje en da’s nogal pover (maar dan heb ik het niet over die duit van Jan, maar over de vertegenwoordiging van zijn collega’s.
Het secretariaat had middels Babs Mertens en Valy Van de Merlen, ook een keurige delegatie afgevaardigd. Bij het naar huis gaan konden de aanwezigen kiezen tussen een cocktailglas of een usb-geheugenstick met daarop de vermelding “Themacafé 2300.”
Voor herhaling vatbaar Filip, Ingwin en Ronny !

* Afrika Cup gestart.
Zaterdag werden de eerste wedstrijden gespeeld voor het Afrikaans landenkampioenschap. Zondag kwam Ivoorkust voor het eerst in actie en Soedan was de tegenstander. Copa en co deden wat ze moesten doen. Het werd een spaarzame 1-0 overwinning met een doelpunt van Didier Drogba kort voor afsluiten van de eerste helft.
Bij Ivoorkust in de ploeg uiteraard heel wat spelers met een verleden bij KSK Beveren.
De volgende dagen komen we hierop ongetwijfeld uitgebreider terug. De Ivoriaanse Olifanten zijn naast Soedan, ingedeeld in een groep met Burkina Faso en Angola en dat lijken mij haalbare tegenstanders. De favorietenrol speelde Ivoorkust in het verleden echter op diverse eindrondes parten, want ondanks hun verzameling van meerdere spelers met bovengemiddelde klasse, konden ze qua resultaten maar zelden hoge ogen gooien.

* Bedankt Czernia.
Hij is maar amper 3 wedstrijden in dienst van Sportkring Sint-Niklaas en toch kon hij zijn ex-club al tweemaal een goeie dienst bewijzen. Twee weken geleden won Sportkring met 1-0 van Wezet en zondagnamiddag zette Alex de club die hem nauw aan het hart ligt de Great Old, een ferme hak door met 2-1 de baas te blijven. Czernia haalt hiermee 7/9 en da’s een prima rapport. Bovendien kwam de nederlaag van Antwerp goed uit voor WB dat zelf kansloos met 1-0 verloor in Charleroi. Omdat ook Oostende kostbare punten liet liggen in Aalst, blijft de schade voor WB beperkt, maar het is nooit prettig op anderen te moeten rekenen om eigen falen te compenseren. Nu heb ik er geen moeite mee dat een tegenstander gewoonweg beter is zoals in het geval van de Zebra’s, maar ik had graag toch wat snediger weerwerk gezien van onze jongens. Het wordt alvast prettig uitkijken naar het Oost-Vlaams derby van aanstaande zondag 29 januari wanneer Aalst naar de Freethiel komt. Dat de financiële perikelen bij Aalst geen invloed hebben op het sportieve, bewees het door Oostende met 3-1 te kloppen en da’s sterk van de mannen van Bart Van Renterghem. De ajuinen naderen nu tot op 3 punten van WB en dat is een leuk gegeven om mee te nemen naar de match van zondag.

In vierde klasse B leed Berchem een vervelende 1-2 nederlaag tegen Ternat.
Geen man over boord voorlopig, maar de concurrentie staat scherp en 3 ploegen zijn nu genaderd tot op 5 punten van de Selleslags-boys. Het kan dus snel gaan in het voetbal, maar de ervaring van Bart heeft vast rekening gehouden met het feit dat zulke uitschuivers nu eenmaal deel uitmaken van het spelletje.

Tot slot nog goed nieuws van YB Beveren. De puzzelstukjes beginnen daar steeds beter in mekaar te passen. De mannen van Luc Piessens trokken de lijn van vorige week door en gingen nu met 0-2 winnen in Belsele. YB rukt langzaam maar zeker op naar de middenmoot en kan in alle rust naar volgend seizoen toewerken.

PVW.