StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN VERGETEN KROON OP HET WERK TE ZETTEN.

Zaterdagnamiddag zijn de beloften van Waasland-Beveren op Puyenbeke tegen leider Charleroi, niet verder geraakt dan een 0-0 brilscore. Deze inleiding laat vermoeden dat WB op meer aanspraak kon maken en zo was het ook. Als men over minder mogelijkheden beschikt dan zijn opponent, is het zaak de ruggen te krommen en vanuit een goeie organisatie de tegenstander op te vangen. Van respect voor de leider was nooit sprake en met zwierige combinaties raakten de mannen van Bart Leemans vlot tot aan de zestien van de Henegouwers, maar daar ontbrak de scherpte in de afwerking. Het duo Sarki/Kielo-Lezi zorgde voor de gevaarlijkste actie uit de eerste helft. Eerstgenoemde met de voorzet, maar de kopbal van Jean-Paul ging rakelings over. De bezoekers hanteerden de lange bal en konden amper dreigen. De interventies van Michaël Clepkens beperkten zich tot het attent meespelen. Rusten bij een 0-0 tussenstand waarmee de Zebra’s zich het meest gelukkig mochten prijzen.

Met een prima eerste helft achter de rug, had coach Leemans wellicht weinig werk aan de rust om bij te sturen. De draad weer opnemen waar hij na 45 minuten door zijn jongens was neergelegd, klinkt simpeler dan in de praktijk uitgevoerd, maar toch gebeurde het.
Waasland-Beveren voetbalde in het tweede bedrijf een drietal uitstekende mogelijkheden bij mekaar, maar scoren was er ondanks deze opgelegde kansen , niet bij. Dat lijstaanvoerder Sporting Charleroi na rust geen enkele uitgespeelde kans kon creëren, zegt wel iets over de perfecte mentaliteit die de mix van jonge spelers en een aantal gasten uit de A-kern, gedurende 90 minuten wist op te brengen. Een eervol resultaat en vooral een uitstekende basis om verder op te borduren de komende weken, te beginnen aanstaande vrijdagavond 27 januari wanneer onze beloften naar het Aalsterse Pierre Cornelisstadion trekken.

Volgende 14 spelers gingen er voor :
Michaël Clepkens, Stef Behiels, Frederik Dhondt, Sam Gijsbrechts, Timothy Smet, Lauren Pringels, Jonathan Rowell, Troy Rensing, Yannick Cathoir, Arne Van Den Eynde, Ferre Fierens, Augusto Da Silva, Jean-Paul Kielo-lezi en Emmanuel Sarki.

Patrick Van Wesemael