StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Koen Stabel scoort hattrick in Hasselt.
Zondagnamiddag won de ploeg waar Café Den Belly’s zijn thuishaven heeft (Bornem), met overtuigende 0-4 cijfers in Hasselt. Gezien de kloof in de rangschikking tussen beide teams, niet eens een verrassing, maar wel een wedstrijd die aanvankelijk een hoog KSK Beverengehalte bezat. Drie van de vier Bornemse doelpunten werden gemaakt door Koen Stabel en die speelde meerdere jaren in de jeugd van KSK Beveren. Vader Peter Stabel maakte zelfs enkele jaren deel uit van het jeugdbestuur. Maar nog even toch terugkomen op het noodlijdende Hasselt. Bij aanvang van het seizoen verbaasde het vriend en vijand omdat het heel wat bekende gezichten uit het voetbalwereldje, naar de Limburgse hoofdstad haalde. Trainer Edi De Bolle en keeperstrainer Theo Custers zaten er al, evenals de Ivorianen Arsène Né en Diabis, maar ook Arne Nilis (zoon van Luc), keerde uit PSV terug naar zijn geboortestreek om er zijn kunsten in derde klasse te tonen. Een ander vertrouwd Bevers gezicht, Johnny De Coster bekend uit het piste-tijdperk van Dirk Verelst), kreeg er een verantwoordelijke bestuursfunctie, maar het mooie liedje heeft niet zo lang geduurd. De meeste van de geciteerde namen, hebben inmiddels het zinkend schip verlaten, want de geldkraan is al een tijdje op rust gesteld. Met 18 punten staan enkel Temse en Wijgmaal nog achter Hasselt in het klassement, maar door de leegloop zal daarin snel verandering komen waardoor de degradatie onvermijdelijk moet volgen.

Keeper Stijn Stijnen die in een vorig leven als jonge gast bij Hasselt speelde, was na zijn computerspelletjes in Brugge, toe aan een opsmukbeurt van zijn imago en stelde zich voor een flinke som borg om een dreigende faling af te wenden. De vader van Stijn is nu de man bij Hasselt op wie wordt gerekend om de club te reorganiseren en een nieuwe toekomst te geven.

* Guinea verliest onterecht van Mali.
Dinsdagavond om 19.30 uur namen Mali en Guinea het in de Afrika Cup tegen mekaar op. Mali trok aan het langste eind, maar dat resultaat stemde absoluut niet overeen met de sportieve verhoudingen tussen de lijnen. Ibrahima Diallo speelde een zeer verdienstelijke partij bij Guinea, rukte enkele keren mee gevaarlijk op en kon misschien wel een strafschop claimen toen hij in de 40ste minuut foutief werd aangepakt. In plaats van een strafschop, kreeg de WB-speler een gele kaart voor een vermeende schwalbe.
Vooral in de tweede helft was Guinea enkele keren dichtbij de gelijkmaker, maar de doelman van Mali speelde een sterke match en hield de nul op het bord voor zijn land.
Knappe wedstrijd van Ibrahima Diallo die offensief vaak positieve impulsen aan zijn team gaf. De Euro Sport-verslaggever noemde tijdens de reportage meermaals de naam van Waasland-Beveren. De vertegenwoordiger van WS Woluwe die eveneens voor Guinea uitkomt, zat op de bank. Met dank aan Geert De Vreese die de wedstrijd volgde.

* Romaric mag ook Copa Del Rey vergeten.
Onze vriend Ndri Romaric heeft waarschijnlijk ooit wel betere maanden januari gekend.
Terwijl zijn landgenoten deelnemen aan de Afrika Cup, moet hij vanuit Spanje toezien hoe zijn vrienden het er in het thuiscontinent van afbrengen en dat is pijnlijk voor iemand met zijn voetbalkwaliteiten. Die zijn overigens niet het probleem, wel zijn vaak ontolereerbaar gedrag dat bij de coach van Ivoorkust in een verkeerd keelgat is geschoten.
Dinsdagavond moest Romaric met zijn club Espanyol Barcelona een nieuwe opdoffer incasseren. Het werd na een dubbele confrontatie uitgeschakeld door een ploeg uit derde klasse. Vorige week dinsdag zette Espanyol in het slotkwartier een 0-2 achterstand alsnog om in een 3-2 overwinning, maar gisteren verloor het de terugmatch met 2-1 bij het bescheiden Mirandes. Pech en onderschatting maken hierdoor vroegtijdig een einde aan de bekeraspiraties van de Catalanen. De clash tussen FC Barcelona en Real Madrid staat voor vanavond op het programma om 22 uur Belgische tijd en is rechtstreeks te zien op Belgacom-TV. Barcelona verdedigt (maar dat klopt nooit in het geval van Pep Guardiola en zijn mannen) een 1-2 voorsprong.

PVW.