StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal ONRECHT UIT HEENRONDE DOEN VERGETEN.

Na een mindere of slechte wedstrijd, heb ik nooit veel moeite om het resultaat te accepteren, maar na de 1-1 van de zesde speeldag in Aalst, was het toch wel lastig het sportieve verdict te moeten aanvaarden. Niet zo zeer het eerste puntenverlies van het seizoen was een feit, maar vooral de magere beloning die volgde na een formidabele match, zat mij en veel aanwezige supporters van WB, hoog. Onrechtvaardigheid ten top, maar waarschijnlijk moet ook hiervoor de verklaring niet eens zo ver worden gezocht, want het gebeurt natuurlijk wel eens dat we punten pakken waarop onze tegenstander op dat moment meer aanspraak kon maken. Bijkomend vervelend aan die wedstrijd in Aalst, was dat daar waar iedereen verwacht dat men vertrouwen put uit zo’n knalprestatie, de groep sindsdien niet meer het niveau haalde van de partij in het Pierre Cornelisstadion en ook Aalst kende daarna een behoorlijke terugval.

Maar waar insiders zoals Patrick Goots, voorspelden dat den Eendracht aan een onomkeerbare tuimeling was begonnen, heeft de promovendus zich intussen prima herpakt en winst van de Ajuinen zondag, zou hen zomaar weer naast WB in de rangschikking brengen. We zijn dus gewaarschuwd, zeker als we de uitslagen van vorig weekend er even bijnemen. Onze gasten van zondag, namen vlot de maat van Oostende en daar zullen ze aan de kust maar groen mee gelachen hebben. Benieuwd of er op de Freethiel ook weer scouts voor Laurent Depoitre zullen zitten, want die staat o.a. in de belangstelling van Beerschot. En zou Bob Cousin spelen ?

WB bekoorde met bijzonder aantrekkelijk voetbal in zijn vorige thuiswedstrijd tegen Boussu Dour, maar tege Charleroi liep het niet lekker. Het evenwicht voor een kwartiertje herstellen vlak voor rust, meer zat er niet in. Enerzijds had ik voortdurend het gevoel dat een goal van de thuisploeg elk ogenblik kon vallen, maar anderzijds zijn dat typisch wedstrijden waar de ploeg die er het minst aanspraak kan op maken, op een diefje en tegen de krachtsverhoudingen in, alsnog weet te scoren. Ik heb er dus een dubbel gevoel aan over gehouden, want Charleroi was met voorsprong de beste ploeg, maar kort voor het doelpunt van Kage, kreeg Cavens een opgelegde kans om WB op 0-1 te zetten, maar Jürgen miste compleet zijn controle.

Omdat een aantal concurrenten voor de bovenste plaatsen zo vriendelijk waren punten te morsen, bleef de averij beperkt. We zouden uiteraard ook kunnen stellen dat een puntje in Charleroi hierdoor van goudwaarde was geweest, maar verliezen in Mambour, daar houden de meeste trainers rekening mee. Toch staat er daardoor altijd extra druk op de ketel voor de eerstvolgende wedstrijd en in geval van WB is dat de partij tegen Eendracht Aalst. Winst zondagnamiddag, zou een zespuntenkloof opleveren ten opzichte van de bezoekers waardoor alvast één concurrent voor de eindronde, minstens een paar weken wordt teruggeslagen.

Patrick Van Wesemael.