StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vincenzo Verhoeven naar Hasselt.
Hij kreeg van de clubleiding groen licht om een andere club (te zoeken net overigens als Anouar Bou-Sfia en Bjorn De Wilde) en heeft die sinds donderdag gevonden. Vincenzo Verhoeven is niet langer een Freethielboy, maar het zou ook niet netjes zijn om dat te willen. Verhoeven kwam al met een pak vooroordelen naar Waasland-Beveren, want dat hij vorig seizoen bij Wezet geen basisplaats had, was voor sommigen al voldoende om hem meteen af te schrijven. We mogen echter niet vergeten dat vorig seizoen bij Visé heel meerdere getalenteerde jongens rondliepen waaronder de gebroeders Legros die het doel prima wisten staan en dan geeft men aan de andere kant van de taalgrens nogal gemakkelijk de voorkeur aan de “eigen” spelers.
De Keuze van Verhoeven voor Hasselt is op zijn minst merkwaardig te noemen.
De club verkeert in zwaar weer, moest heel wat sterkhouders laten vertrekken waaronder de trainers De Bolle en Custers en de Ivorianen Diabis en Né, maar vond in de familie Stijnen mensen die zich achter het nieuwe project wille scharen om Hasselt van de verdrinkingsdood te redden. Hij komt er wellicht nu terecht in een jonge groep waarmee het zeer lastig zal worden om de degradatie uit derde te vermijden, maar ik veronderstel dat Vince deze tijdelijke stap terug, zet met de bedoeling om opnieuw zijn thorinstinct te ontdekking/aanscherpen. We wensen dat Vince in zijn opzet zal slagen bij Hasselt en dan ben ik er van overtuigd dat we hem straks weer terugzien dichterbij huis en minstens een reeksje hoger (tenzij hij natuurlijk degradeert met Hasselt).

* Ivoorkust zeker naar volgende ronde.
Na de 2-0 overwinning van donderdagavond tegen Burkina Faso, zijn Copa en co nu zeker van qualificatie voor de volgende ronde. Na goals van Kallou en Coné, kregen de olifanten van Ivoorkust hieromtrent zekerheid. Igor Lolo ontbrak op het appel, maar Artur Boka mocht invallen. Eboué bleef op de bank, Copa, Yaya Touré en Gervinho verschenen aan de aftrap. Ivoorkust heeft nu aan een puntje tegen Angola genoeg om groepswinnaar te worden. Vanavond om 17 uur zien we wellicht Ibrahima Diallo aan het werk op Euro Sport. Guinea neemt het in zijn groep op tegen Botswana en na de, weliswaar onverdiende 1-0 nederlaag tegen Mali, is het verplicht de volle pot te pakken in Franceville tegen Botswana. Dat wordt straks dus duimen voor Ibrahima en zijn maats !

PVW.