StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN VERGETEN OOK IN AALST GOEIE PRESTATIE TE VERZILVEREN.

Op de vorige speeldag was leider Charleroi wat blij dat het een puntje kon meenemen uit het Waasland en vrijdagavond deden de jongens van Bart Leemans die verdienstelijke prestatie nog eens over in het Pierrre Cornelisstadion. Met prima druk vooruit, dwong WB de eerste helft een aantal mogelijkheden af waarvan de betere kans voor een doorgebroken Yannick Cathoir was, maar het onderuit schoffelen van Yannick leverde slechts geel op, terwijl rood de enige juiste beslissing was geweest. De thuisploeg kon op 45 minuten slechts één schuchtere poging voorleggen.

Ook na de herneming waren de beloften van Waasland-Beveren dominant op zoek naar de openingstreffer en dat leverde opnieuw de nodige dreiging op, maar de portier van den Eendracht speelde attent mee en voorkwam dat de thuisploeg averij opliep. Hij redde o.a. een gemaakt doelpunt op kopbal van Arne Van Den Eynde, maar na een fout in de zestien op Sam Gijsbrechts, kreeg WB een uitgelezen kans om de score te openen. Stef Behiels miste echter vanop de elfmeterstip, maar ook missen kan onderdeel zijn van een leuke wedstrijd. De gastheren stelden hier tegenover slechts één reuzekans, maar die werd onbegrijpelijk wild naast geschoten. In het slotkwartier speelde WB een man-meer-situatie enkele keren onvoldoende goed uit om alsnog het verschil te maken, maar de 0-0 is wederom een flinke opsteker voor een piepjong elftal waarvan alleen keeper Sam Vermeylen als A-kernspeler deel uitmaakte.

De beloftenkern tegen Eendracht Aalst zag er als volgt uit :
Sam Vermeylen, Stef Behiels, Frederik Dhondt, Jens Morrisons, Michiel Clippelaer, Sam Gijsbrechts, Troy Rensing, Arne Van Den Eynde, Yannick Cathoir, Ferre Fierens, Pieter Meyntjens, Nathan Volckerick en Joël De Smet.
De volgende partij van de beloften van Waasland-Beveren is voorzien op maandag 6 februari om 20 uur in het Puyenbekestadion te Sint-Niklaas.

Patrick Van Wesemael