StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg SPEKTAKELMATCH WAARVOOR TE WEINIG VOLK KWAM OPDAGEN.

Cavens helpt WB over dood punt tegen Eendracht.
Waasland-Beveren/Eendracht Aalst was een match die bol stond van de emoties en de doelkansen, maar het was opnieuw Jürgen Cavens die met enkele beslissende assists, het verschil maakte op een moment dat de partij dreigde te kantelen in het voordeel van de bezoekers.

Na de troosteloze 1-0 nederlaag van vorige week in Charleroi, had WB zondagnamiddag wel iets goed te maken tegen Aalst en daar wilde het meteen werk van maken. Onana werd onmiddellijk in het straatje gestuurd door (Cavens ?, of was het toch Van Damme) en Hervé werkte op niveau af. De waarheid gebiedt te vermelden dat een minuutje voor de openingsgoal van Onana, Clepkens op schitterende wijze een kopbal van kortbij moest pareren om een voorsprong van de Ajuinen te verhinderen. Anderzijds was Hervé Onana amper een minuutje na zijn goal, dichtbij een verdubbeling van de score. WB leek op een gemakkelijke overwinning af te stevenen, maar de voorsprong van WB was een kort leven beschoren omdat Jens Podevijn nog binnen het kwartier voor de gelijkmaker tekende.
In het tweede kwartier zette Aalst eerst zijn voet naast die van de thuisploeg en in het slotkwartier was het zelfs de beter voetballende ploeg. De doelkansen volgden echter elkaar vrij snel op en de mannen van Bart Van Renterghem hadden zeker hun deel in het spektakel. Voor negatief spektakel zorgde de Nederlandse spelleiding, want die vlagde of floot meermaals voor twijfelachtig buitenspel. Alhoewel het tweede gedeelte van de eerste helft bij momenten een festival van foute passen was, bleef het voor de toeschouwers genieten. Tot aan de rust bleef het 1-1, maar het was geen kunst om te voorspellen dat er na de thee meer goals zouden vallen.

Er was nauwelijks afgetrapt voor de tweede helft, of WB was tot driemaal toe dichtbij een nieuwe voorsprong. Twee knappe kopslagen van Doumbia met dito reddingen van de Aalsterse portier, met daartussen een schot van Onana tegen de paal, hadden beter verdiend. En wederom viel WB na dit blitzoffensief een beetje terug, waardoor Aalst eerst de evenknie en daarna soms de iets beter voetballende ploeg werd. Clepkens kreeg meermaals de gelegenheid om te tonen dat zijn kuitbeenblessure definitief tot het verleden behoort en voorkwam met gevatte tussenkomsten, de 1-2. De wedstrijd kantelde echter in een ruim slotkwartier en door toedoen van een zich op korte tijd onmisbaar gemaakte Jürgen Cavens. Diezelfde Cavens had midden de tweede helft wel een unieke mogelijkheid op de 2-1 onbegrijpelijk verkwanseld, maar met nog een tiental minuten te gaan, zette Jürgen eerst Seoudi op weg naar de 2-1 om zich vervolgens te laten betrekken in een prima een-twee-combinatie met een gretig ingevallen Da Silva die door Augusto zelf werd afgewerkt tot 3-1. Kat in het bakje en een eveneens gemotiveerd ingevallen Emmanuel Sarki, bediende Seoudi die zijn tweede goal van de namiddag lukte en dat deed Mickael en ook de supporters, bijzonder veel deugd. Meteen het einde van een uiterst genietbare pot voetbal die bij vlagen oogstrelend was, af en toe heel even dreigde te verwateren, maar door een bevlieging van klassespelers als Cavens, Cousin en Depoitre, weer leven werd ingeblazen.
Voor dit soort matchen met goals en kansen, vinden supporters in principe graag de weg terug naar de Freethiel, maar het WK veldrijden en de rechtstreekse uitzending op Belgacom-TV, maakten dat de opkomst wat mager uitviel voor dit Oost-Vlaams treffen. De bezoekers uit Aalst verdienen een compliment omdat zij op verplaatsing met offensief voetbal durven uit te pakken en dat is zeer lovenswaardig en prettig voor de meegereisde supporters. En ondanks de ruime winst, doet Waasland-Beveren er goed aan met de voeten op de grond te blijven, want Eendracht Aalst slaagde er in af en toe de zwakke plekken van onze ploeg bloot te leggen.

Patrick Van Wesemael.