StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zaterdag uitvaart Rudi De Jaeck.
Belofte maakt schuld en daarom wat meer informatie over de uitvaart van Rudi De jaeck die ons zondag veel te vroeg heeft verlaten.
De begrafenis zal doorgaan op zaterdag 4 februari om 11 uur in de Heilige Familiekerk te Hamme, P.V.D. Jeugdlaan. In de hieraan verbonden rouwkapel kan vanaf 10.30 uur een laatste groet worden gebracht.

* Vanavond duimen voor Ibrahima Diallo.
Vanavond omstreeks 21 uur wordt duidelijk of we Ibrahima Diallo eerstdaags terug op de Freethiel mogen verwachten, dan wel of hij zijn verblijf minstens met enkele dagen zal verlengen. Om 19 uur neemt Guinea het op tegen Ghana en Diallo en co doen er goed aan voor de volle pot te gaan. Winst tegen Ghana levert plaatsing voor de kwartfinales op, in geval van een draw hangt het wellicht af van het resultaat in de andere wedstrijd in de groep.
De wedstrijd begint om 19 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op Euro Sport. Guinea is misschien we de enige ploeg die tot nu toe 2 zeer goeie wedstrijden speelde, maar tegen Mali werd die goeie match niet beloond met puntengewin. Benieuwd wat het straks wordt !

* Tomasz Radzinski minstens tot het einde van het seizoen bij WB.
Het was zondag plots groot nieuws. Al voor de wedstrijd circuleerde de naam van Thomasz Radzinski in het Themacafé en na het laatste fluitsignaal van de gecontesteerde Nederlandse scheidsrechter, werd de Poolse-Canadees ook door Julien Bal als nieuwkomer aangekondigd. Meer toelichting bij het aantrekken van Radzinski volgde een half uurtje later tijdens de traditionele persbabbel wanneer manager Dirk Poppe in het bijzijn van Thomasz, fier als een gieter zijn jongste (tevens ook oudste) voetbalspruit voorstelde. Geweldige speler, man met een palmares om U tegen te zeggen, maar indien hij op zeer korte termijn is in te zetten, moeten we ons toch vragen stellen over het fysiek niveau van ons voetbal. Tomasz heeft naar verluidt het laatste half jaar geen veldwedstrijd meer in de benen en hield zijn conditie op peil door individuele training en wat partijtjes in zaal. Nu ben ik er van overtuigd dat een man met zijn ervaring en op zijn leeftijd, het eigen lichaam door en door kent, maar ik vrees een beetje dat overhaasting om hem te brengen, zou kunnen leiden tot blessures. Zou hij zaterdag in Wetteren al op de bank zitten ? Die kans wordt niet uitgesloten, want Onana is dit weekend geschorst.
De transfer van Radzinski, is in niet geringe mate te danken aan de komst een paar weken eerder van Jürgen Cavens. In het begin van het seizoen zaten Antwerp en ook WB al eens rond de tafel met Tomasz, maar toen bleken zijn financiële eisen nog te hoog.
En ondanks de komst van Radzinski, werd gisteren op de laatste dag van de transferperiode, nog gehoopt op het aantrekken van de 20-jarige Togolees Henri Eninful van Standard. Deze beloftevolle controlerende rechtsvoetige middenvelder, zag WB best zitten en moet dus niet bij die 19 broekschijters worden gerekend waarop Dirk Poppe doelde tijdens zijn persbabbel, maar het was Standard dat tot het laatste moment bleef dwars liggen.

PVW.