StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NIVEAU VAN THUISWEDSTRIJDEN OP VERPLAATSING EVENAREN.

Zaterdagavond trekt het WB-gezelschap naar het Marcel De Kerpelstadion in Wetteren en op papier moet dit een driepunter opleveren. De cijfers die Standaard tot nu toe kan voorleggen, zijn rampzalig. In 22 wedstrijden wist het slechts één keer aan het langste eind te trekken met als resultaat amper 9 punten en dat is de helft minder dan 3 ploegen die met 18 punten de voorlaatste plaats delen. Rekenkundig kan Wetteren zich nog redden, maar dan zal er een behoorlijk groot wonder moeten gebeuren. Op papier ziet het er dus veelbelovend uit, maar de realiteit leert dat men tegen zulke ploegen, alleen maar iets te verliezen heeft, niets te winnen, want dat zou de normaalste zaak van de wereld zijn.

In Wetteren mag Waasland-Beveren nog een keertje proberen het niveau van zijn uitwedstrijden, een stuk op te trekken. In Brussels was het pover, maar door de late goals van Seoudi en Onana, werd de spons geveegd over de vele dingen die fout liepen tijdens de wedstrijd. Van de match in Charleroi weten we ons nu reeds niets meer te herinneren en dat zegt voldoende. De hoogste tijd dus om de ambitie die de clubleiding uitstraalt door het aantrekken van ervaring middels Cavens en Radzinski, op het veld te onderstrepen. Het klassement van Wetteren, de barre weersomstandigheden en het ontbreken van Hervé Onana, zijn niet meteen factoren die in het voordeel spreken van de best voetballende ploeg, maar aan eindrondepretendent zijn, kleeft een verwachtingspatroon en die verantwoordelijkheid mogen we niet uit de weg gaan. De groep heeft ondertussen kwaliteit genoeg om niet enkel op de Freethiel, maar ook elders aan klantenbinding te doen.

Hoe zou het ondertussen Jan De Langhe vergaan ? Vorig seizoen scoorde hij met zijn ogen toe en zag ik de geboren Melselenaar tijdens de winterstop graag naar Beveren komen, maar in deze jaargang wil het niet echt lukken. Het is uiteraard niet realistisch om te verwachten dat een speler in een vierkant draaiend elftal, vlotjes de weg naar de netten vindt, maar het zegt ook wel iets over hoe moeilijk het soms is voor clubbestuurders die zich met transfers bezig houden. Tot slot : hoe weinig rooskleurig het klassement van Wetteren er ook mag uitzien, zowel KSK Beveren als WB, hadden het in het verleden knap lastig tegen de Wetteraars. Na zijn 2 goals tegen Aalst, zal Mickael Seoudi de partij in Wetteren vermoedelijk met vertrouwen tegemoet zien, want in de heenronde nam hij de volledige productie van WB voor zijn rekening (2-0). Omdat Onana zaterdag geschorst is, zou het mij niet verbazen dat nieuwkomer Radzinski aan zijn eerste speelminuten voor Waasland-Beveren toe is. Voor negentig minuten is het waarschijnlijk nog iets te vroeg, maar een invalsbeurt zie ik hem wel maken.

Patrick Van Wesemael.