StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ook beloften kregen rust.
Wie zat te wachten op een verslagje van de beloften, moet ik ontgoochelen.
De wedstrijden voor de diverse beloftenploegen die voor maandagavond waren voorzien, werden vorige vrijdag al afgelast. De volgende opdracht voor de mannen van Bart Leemans is op verplaatsing naar Lommel, maar dat wordt eveneens een dubbeltje op zijn kant.

* Weersomstandigheden zijn niet ongunstig voor Radzinski.
Afgaande op de weersvoorspellingen, is volgens mijn bescheiden mening de kans klein dat vrijdagavond het interessante duel tussen WB en Lommel, zal doorgaan.
Niemand die daar voorlopig iets zinnigs kan over vertellen natuurlijk, maar zolang de temperaturen overdag niet boven het vriespunt stijgen, moet worden gevreesd voor een nieuwe algemene afgelasting. Geen slechte zaak, want zowel de clubs, de spelers als de supporters, hebben weinig baat bij het doorgaan van een wedstrijd in barre omstandigheden. Vervelend voor de clubs is dat het afgelasten van een wedstrijd, als gevolg heeft dat het tijdelijk minder inkomsten heeft, terwijl het zijn financiële verplichtingen tegenover zijn werknemers (spelers en trainers) en leveranciers, wel moet nakomen. Ik leg bewust de nadruk op tijdelijk, want als wedstrijden bij deze Siberische temperaturen toch moeten plaatsvinden, haken sowieso een pak mensen af die anders wel aanwezig zouden zijn. En ja, waarschijnlijk spelen de weersomstandigheden ook een beetje in het voordeel van Tomaz Radzinski. Hij krijgt wat meer tijd om de groep beter te leren kennen en aan zijn conditionele achterstand te werken. Op training geeft Tomasz alvast een prima indruk en laat hij dingen zien die het beste doen verhopen.
Omdat de schorsing van Hervé Onana op Wetteren doorloopt naar de eerstvolgende match, zal Hervé, indien de partij vrijdagavond toch doorgaat tegen Lommel, langs de kant moeten blijven en is het niet denkbeeldig dat Radzinski voor het eerst op de Freethiel in een shirt van WB, in actie komt. Het vrije weekend zal voor de meeste spelers wel lekker meegenomen zijn, maar voor onze peter Kristof Snelders viel het wat tegen. Zijn dochtertje is getroffen door de windpokken en dan vallen kleine kinderen meestal iets minder te genieten. Vandaag zou echter de moeilijkste periode achter de rug zijn en tegen het weekend is alles hopelijk weer vergeten.

* Ivoorkust in halve finale Africa Cup.
Maandag werden jullie hier nog bedolven door Rudy Beck onder een pak interessante info over de Africa Cup. Maar daar hebben ze niet stil gezeten, want ondertussen zijn de halve finales bekend geraakt die beiden woensdag worden afgewerkt.
Ivoorkust neemt het daarin op tegen Mali, terwijl in de andere halve finale Zambia en Ghana tegenover mekaar staan.
Ivoorkust bereikte de halve finale door in de kwartfinale vrij eenvoudig van Equatoriaal Guinea met 3-0 te winnen. In de eerste helft miste Didier Drogba een strafschop, maar dat maakte hij ruimschoots goed door de eerste 2 goals van de Oranje Olifanten voor zijn rekening te nemen waarna wie anders dan Yaya Touré voor de 3-0 eindstand zorgde.

PVW.